Je bent de lingeriewinkel in geweest, hebt je maat laten nemen en een bh gekocht. Nu hoef je nooit meer terug, right? Helaas. Zo werkt het niet. Als je deze dingen herkent, ben je echt toe aan een nieuwe bh.

#1. Je borsten puilen over de cups
Als er vet over de rand van de cup komt, draag je waarschijnlijk een te kleine cupmaat. Je volgende bh zal dan een ‘grotere’ letter hebben. Dus: B in plaats van A of D in plaats van C.

#2. De cups rimpelen
Als de cups niet strak rond je borsten zitten, draag je waarschijnlijk een te grote bra. Je kunt dan beter gaan voor een kleinere letter. Die geeft je een betere ondersteuning.

#3. De bandjes snijden in je vel
Soms kun je dit probleem zelf verhelpen door te bandjes te verstellen, maar soms is je bh echt te klein. Dan kun je beter een ruimer exemplaar kopen.

#4. Je hebt een afdruk op je lichaam
Een bh hoort te zitten als een tweede huid, maar dat betekent niet dat je op je echte huid moet kunnen zien waar-ie gezeten heeft. Als je bh afdrukken achterlaat, zit-ie waarschijnlijk te strak.

Lees ook: 7 veelgestelde vragen over borsten

#5. Je rugbandje kruipt omhoog
Als je rugbandje opkruipt, draag je waarschijnlijk een te grote bh. De cupmaat (letter) is misschien wel goed, maar je hebt waarschijnlijk een kleinere omvang (cijfer) nodig.

#6. Het elastiek is niet meer rekbaar
Je bh hoort een beetje te rekken, maar hoe vaker je de bra draagt, hoe minder rekbaar het elastiek wordt. Na een jaar is de gemiddelde bh ‘op’ en ben je toe aan een nieuwe.

#7. Je hebt pijn aan je rug en schouders
Zelfs als je grote borsten hebt, zou je met een goede bh de dag pijnloos moeten kunnen doorkomen. Als je pijn krijgt, is er dus een kans dat je bh niet stevig genoeg is voor jou. 

Lees ook: De 10 grootste fabels over borsten