Om de paar weken is het weer zo ver: je ongesteldheid. Niet echt je favo periode van de maand, maar wist je dat je de week van tevoren maar beter geen horrorfilm kunt kijken? Check hier hoe dat zit!

#1. Grotere borsten

Let’s start with the good news: net voordat je ongesteld wordt, zijn je borsten op hun volst. Bij sommige girls kan dat helaas wel een wat pijnlijk en ‘strak’ gevoel geven. Check in die gevallen altijd even of je voor deze week niet een andere maat bh nodig hebt.

#2. Opgezwollen buik

Helaas, niet alleen je borsten worden groter. Je lichaam houdt ook vocht vast en dat kun je met name terugzien als een opgezwollen buik.

#3. Je hebt zin in chocola

Net voordat je ongesteld wordt, wil je lichaam zich nog even maximaal volstoppen met voedingsstoffen. Lees: chocola. Zo heb je een buffertje voor die eerste dag van je ongesteldheid als je waarschijnlijk niet zo veel eet.

#4. Je slaapt lichter

Word je ineens drie keer per nacht wakker of slaap je moeilijker in? Dat kan komen door je cyclus. Je hormonen zijn dan de week before zo afgesteld dat je minder goed slaapt.

Lees ook: 5 dingen die gebeuren als je een tampon te lang inhoudt

#5. Hallo puistjes

En nog een fijne hormooncombi: de week voor je ongesteldheid heb je ook meer kans op acné. Ook door de hormonen. Thanks man.

#6. Je bent chagrijnig

Grumpy cat is niets vergeleken bij jou, want jij bent bloedjechagrijnig de week voor je ongesteld wordt. Tja, hormonen, hè?

#7. Je vindt dingen eerder eng

Je cyclus kan er zelfs voor zorgen dat je in de week voor je ongesteldheid angstiger bent dan normaal. Die horrorfilm toch maar even laten zitten dan?

Lees ook: 8 veelgestelde vragen over zoenen