Je hebt een superlief vriendje met wie je al heel vaak hebt gezoend en soms al een stapje verder bent gegaan. Maarre… ben je echt klaar voor de eerste keer? Check het hier!

#1. Je voelt je op je gemak bij je vriendje
Dit is superbelangrijk voor de eerste keer en alle keren daarna: dat je je op je gemak voelt bij je lover. Voel je je juist opgelaten of ben je alleen maar bang dat je iets verkeerd doet? Geen goed idee om verder te gaan.

#2. Jullie hebben elkaar al een beetje ontdekt
Van alleen een beetje zoenen naar échte seks is een enorme stap, waar nog van alles tussen zit. Neem de tijd om elkaar te ontdekken. Je hoeft niet meteen het bed in te duiken: elkaar kussen en strelen kan ook heel spannend zijn.

#3. Je fantaseert steeds over hoe het zou zijn
Denk je nooit aan seks? Of denk je er wel eens aan, maar vind je het dan alleen maar supereng? Dan is het definitely geen goed idee om al voor het echie te gaan. Pas als jij regelmatig aan seks denkt én het je fijn lijkt om het in real life te doen, is het leuk om langzaam een stapje verder te gaan.

Lees ook: Tips voor de eerste keer

#4. Jullie hebben er al over gepraat
Dacht je dat de enige geluiden die je tijdens de seks maakt, bestaan uit zoenen en kreunen? Mis! Voor én tijdens de seks mag je best praten over wat je wel en niet lekker vindt. Superbelangrijk: zeg het altijd eerlijk als iets je te ver gaat en doe niets wat jij niet fijn vindt om hem te pleasen.

#5. Je weet dat de eerste keer niet altijd flawless verloopt
In films verloopt de eerste keer seks vaak meteen supergoed en voelen mensen elkaar meteen helemaal aan. Tja, dat is Hollywood. In het echt is de eerste keer vaak best een beetje clumsy. Vind je dat helemaal niet erg? You’re ready.

#6. Je doet het echt voor jezelf
En niet omdat al je vriendinnen zeggen dat zij het al lang hebben gedaan. 

#7. Je bent niet bang om bloot te zijn bij je boyfriend
Seks doe je nou eenmaal niet met je kleren aan, meestal, dus het is belangrijk dat jij je een beetje comfy voelt als je boyfriend en jij allebei naakt zijn. Word je daar alleen maar heel zenuwachtig en giebelig van? Dan kun je die eerste keer misschien maar beter nog eventjes uitstellen, tot je je wel op je gemak voelt.

Lees ook: 15 vragen over de eerste keer