Je bent al een tijdje supergoede vrienden met je boy BFF, maar dan vertelt hij ineens dat hij jou als méér dan alleen een vriendin ziet! Jij daarentegen voelt dit niet voor hem… Check hier what to do!

1. Wees eerlijk tegen hem
Eerlijkheid duurt het langst! Zeg dus niet dat je iemand anders leuk vindt of geen relatie wilt op dit moment… Nee, vertel hem gewoon dat je hem niet op die manier ziet. Dit is duidelijk, eerlijk en respectvol naar hem toe!

2. Maak hem duidelijk dat je hem niet kwijt wilt als vriend
Oké, waarschijnlijk is dit wel het laatste wat hij wil horen, maar toch is het goed te benadrukken dat je wél van hem houdt als een vriend. Vertel hem dat het misschien een beetje ongemakkelijk wordt, maar heel graag vrienden met hem zou willen blijven.

3. Vermijd hem niet
Misschien wordt het nu een beetje awkward tussen jullie, maar dat is geen reden om hem te vermijden. Het zou zonde zijn om jullie vriendschap hierdoor te laten verpesten, toch? Je hoeft niet te doen alsof er niets gebeurd is, maar je hoeft hem ook niet te negeren.

4. Geef hem wat tijd
Het kan goed dat hij wat tijd heeft om de afwijzing te verwerken. Vertel hem dat je het begrijpt als het moeilijk voor hem is om nog beste vrienden te zijn, maar dat je hem graag tijd geeft om het te verwerken allemaal. En dat je het geweldig zou vinden als jullie weer friends kunnen worden zodra hij eroverheen is.

5. Praat er niet te veel over met je BFF’s
Natuurlijk wil je hier met iemand over praten en dat is ook oké om te doen, maar ga er niet over roddelen. Bespreek het dus alleen over met je allerbeste vriendinnen en verder niet.

6. Show geen andere boys voor hem
Je mag of course flirten met andere boys, maar doe dat voorlopig nog niet in zijn bijzijn. Dit zal hij vreselijk vinden… Zo wordt de kans op een einde van jullie vriendschap groter.

7. Verwacht niets
Hij moet zelf uitzoeken wat hij wil en jammer genoeg heb jij hier geen invloed op… Het zou kunnen dat hij er inderdaad overheen komt en jullie weer friends kunnen zijn, wat natuurlijk awesome is. Maar het kan óók dat deze boy het lastig vindt je te vergeten en de vriendschap niet meer kan worden hersteld… Wat het ook is, je hebt in ieder geval het goede gedaan: je bent eerlijk geweest!

Lees ook: Zo word jij een pro in nee zeggen!