verliefdheid afkomen op iemand die op jongens valt niet veilig in klas single thuis voelen school voor altijdsingle zelfverzekerder ruzie verdriet zelfmoord vriend schuldgevoel overbodig verhuizen ik weet niet hoe ik verder moet

7 tips om zelfverzekerder over te komen

Duik jij ook het liefste in elkaar als mensen tegen je praten en is onzekerheid jouw middle name? Geen probleem! Met deze tips lijk je namelijk superzelfverzekerd. And guess what? Als je ze maar lang genoeg volhoudt, word je vanzelf hartstikke confident. Nice!

Duik jij ook het liefste in elkaar als mensen tegen je praten en is onzekerheid jouw middle name? Geen probleem! Met deze tips lijk je namelijk superzelfverzekerd. And guess what? Als je ze maar lang genoeg volhoudt, word je vanzelf een stuk zelfverzekerder. Nice!

#1. Loop rechtop

Als je iets eng vindt, heb je de neiging om in elkaar te duiken en met je blik naar beneden door de ruimte te schuifelen. Lekker veilig, maar het komt niet zo confident over. Moet je een volle zaal in waar je niemand kent? Ga dan goed rechtop staan, houd je schouders laag en kijk recht voor je uit. Hello miss confident!

#2. Draag comfy kleding

Nee, dat betekent niet dat je in je joggingpak naar een sollicitatiegesprek kunt gaan, maar het helpt wel om kleding te dragen waarin je je lekker voelt. Moet je een presentatie geven en draag je normaal nooit rokjes? Doe dat dan nu ook niet, maar ga voor je good old spijkerbroek met lievelingsshirt. Soms kan het wel helpen om wat extra aandacht aan je uiterlijk te besteden als je onzeker bent, maar again: alleen als je kiest voor een look waar jij je goed bij voelt.

#3. Think positive

Als je iemand in haar eentje ziet zitten in de pauze, wat denk je dan? Stoere girl of arm meisje? Waarschijnlijk ligt dat eraan hoe ze erbij zit. Een meisje dat uitstraalt dat ze het best oké vindt om even alleen te zijn, vind je waarschijnlijk hartstikke stoer. En dat vind je niet van iemand die ineengedoken in een hoekje zit… Het verschil tussen die twee? De confident girl denkt waarschijnlijk: ‘Ha lekker! Even een pauze op mijn phone’ en dat straalt ze uit, terwijl een onzeker meisje alleen maar denkt: ‘Er kijkt toch niemand naar me? Misschien moet ik me verstoppen…’ And guess what? Dit kun jij ook! Probeer het leuke in een situatie te zien, dan lijk je al snel veel zelfverzekerder.

Lees ook: 8 tips om minder vaak ruzie te maken met je ouders

#4. Praat hardop, zo klink je zelfverzekerder

Aaaargh! Je moet je voorstellen in een volle klas. Met je blik naar beneden mompel je heel snel hoe je heet en wat je hobby’s zijn. Tja, dat heeft dus he-le-maal niemand verstaan, maar iedereen weet wel meteen dat jij megaonzeker bent. Praat daarom lekker hardop. Iedereen mag weten hoe awesome jij bent!

#5. Kijk mensen aan

Naar je schoenen staren is dé manier om onzeker over te komen. Kijk mensen daarom lekker aan! Durf je dat niet zo goed bij je crush of doodenge docent? Dan kun je ook altijd naar het plekje tussen de wenkbrauwen kijken. Zo lijkt het alsof je iemand aankijkt, maar is het voor jou net iets minder eng.

#6. Zeg wat je wilt

Als je BFF vraagt wat je wilt drinken, zeg jij dan ook altijd ‘dat het niets uitmaakt?’ Ja? Tijd om daarmee te stoppen! Zij vraagt wat je wilt, dus jij mag dan best heel hard roepen dat je cola het lekkerst vindt. Iemand die niet weet wat-ie wil, komt namelijk veel onzekerder over dan iemand die wel keuzes durft te maken.

#7. Zoek mensen bij wie je je thuis voelt

Dat ene groepje kan dan wel bestaan uit de coolste chicks van de school, als jij je dom en onhandig voelt als je met ze optrekt, is dat niet zo lekker voor je zelfvertrouwen. Tijd om friends te zoeken bij wie jij wel maximaal jezelf kunt zijn! Vind je die niet op school? Neem dan eens een kijkje bij een sport-, muziek- of toneelvereniging.

Lees ook: 6 tips om happy te zijn met je body

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij vaak onzeker?

Gerelateerde artikelen