Je verkleden als een zombie, superbang worden in een spookhuis en jezelf misselijk eten aan al het snoep dat je hebt gekregen: Halloween is awesome. Helaas doen we er in Nederland niet superveel aan. Maar hé, dat wil niet zeggen dat jij geen scary stuff kunt doen!

#1. Horrormarathon
Een heel seizoen van Scream Queens, tien superheftige horrorfilms of toch de zoete animatiefilm Corpse Bride. Zoek films uit met een scary touch, nodig al je friends uit, zorg voor hapjes en watch it! Of course doen jullie alle lichten uit…

#2. Verkleedparty
Verkleedt er bij jou niemand zich met Halloween? Dan organiseer je toch gewoon je eigen party! Zorg voor scary versiering en laat al je gasten verkleed komen.

#3. Spookhuizen
Echte durfals gaan natuurlijk naar een spookhuis met Halloween. Je kunt naar de Fright Nights in Walibi, of ga eens een kijkje nemen op de Kasteel Keukenhof in Lisse. Durf jij naar binnen?

Lees ook: 5 gekke sporten die jij wilt doen

#4. Versier je huis
Lampjes, spinnenwebben… Bij Action en Xenos vind je de leukste stuff om jouw kamer om te toveren tot een Halloweenparadijsje. Extra leuk: snijd een gezichtje in een pompoen en zet er een kaarsje in.

#5. Speel een moordspel
Je kunt een bordspelletje doen, maar nog veel leuker is het om met een grote groep ‘moordenaartje’ te spelen. Iedereen hangt een kaartje met zijn eigen foto om zijn nek. Het spel begint met vijf minuten waarin de groep zich mag verspreiden door de buurt. Vijf minuten om? Dan begint de jacht. Iedereen zoekt naar iedereen en probeert elkaars kaartjes af te pakken. Ben je af? Dan geef je al je kaartjes aan je ‘moordenaar’. Degene met alle kaartjes wint.

Lees ook: Wat is jouw internationale artiestennaam?

#6. Volg een schmink-tutorial
Op YouTube vind je tutorials om jezelf overtuigend om te toveren in een zombie of een heks. Zelfs als je nergens naartoe gaat, is het awesome om jezelf een keer zo te zien.

#7. Bak in pompoenthema
Pompoentaart, pompoencake, pompoenmuffins… Je kunt heel wat met pompoen. Of course versier jij je baksels met allerlei scary stuff. Denk: spinnen van dropveters.

Lees ook: 10 epic hypes uit je jeugd