Sommige dingen hebben wij girls echt nodig, maar we moeten er nog steeds voor betalen. Check hier wat gratis zou moeten zijn voor girls.

#1. Tampons

Het is best wel irritant om iedere keer tampons mee naar de wc te nemen, vooral als je bijvoorbeeld uit eten gaat. Het zou superhandig zijn als je tampons zou kunnen pakken bij openbare toiletten.

#2. Maandverband

Net als tampons zou maandverband best gratis mogen zijn. Op sommige middelbare scholen kan je wel gratis maandverband krijgen, maar dat is niet overal zo.

Lees ook: 9x wat je niet wist over de eerste keer

#3. De pil

De pil is belangrijk om te voorkomen dat je zwanger wordt. De pil kan ook helpen bij krampen en het kan zorgen voor een lichtere ongesteldheid. Sommige verzekeringen dekken deze kosten, maar anders is het een duur grapje.

#4. Een bezoek aan de gynaecoloog

Gynaecologen zijn heel belangrijk, maar deze bezoekjes zouden best een stuk goedkoper mogen zijn. Het kan heel nuttig zijn om jezelf te laten testen, maar sommige mensen doen dit niet omdat het te duur is. Dit kan later in je leven tot problemen leiden.

#5. Condooms

Condooms zijn duur en het is niet slim om er vanuit te gaan dat een boy ze koopt. Als verstandige girl zorg jij ervoor dat je condooms bij je hebt als het nodig is. Het zou heel fijn zijn als condooms ook gratis of goedkoper zouden zijn, om je te beschermen tegen een ongeplande zwangerschap.

Check hier of jij toe bent aan seks!

#6. Morning-after pil

Een morning-after pil is best wel prijzig. Sommige mensen kunnen het niet betalen en lopen daardoor het risico op een ongeplande zwangerschap.

#7. Rape kit

Stel dat je iets traumatisch ervaart, dan is het niet chill als je veel geld uit moet geven om jezelf te laten controleren.

Lees ook: 10x dit moet je weten over masturberen

Check hier welk sekstype jij bent!

Beeld: 123RF