Snapchat is super populair! Het is ideaal voor die lelijke foto’s naar je BFF, maar er zijn ook genoeg filters die leuk zijn om naar iedereen te sturen. Er zijn heel veel Snapchathacks, maar ken jij deze al?

1. Foto’s vanuit je fotoalbum toevoegen
‘Herinneringen’ is een nieuwe toevoeging aan Snapchat én erg handig. Je gaat naar je fotoscherm en klikt op het kleine bolletje onder het maken van je foto’s-bolletje. Je kunt dan kiezen tussen snaps en foto’s. Wanneer je foto’s kiest, kun je alle foto’s en video’s van jouw filmrol gebruiken om in je verhaal te zetten of te verzenden naar je friends. Zo kun je foto’s versturen die je al eerder in die week hebt gemaakt. Handig!

2. Tijd & datum
Naast de digitale klok kun je ook ervoor kiezen om de datum als filter te gebruiken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de tijd filter selecteren en dan op de tijd klikken. Deze verandert dan bijvoorbeeld naar 02-01-17 en als je nog een keer klikt naar 2 jan. 2017.

3. Kleurenfilter
Kies een sticker bovenin, bijvoorbeeld een roze hartje. Vergroot deze totdat de randen blurry worden. Je zult zien dat hoe verder je inzoomt, hoe doorzichtiger het wordt. Zoom door totdat hij helemaal doorzichtig is en tada, je hebt een roze filter! Dit kun je natuurlijk met alle stickers doen.

Lees ook: Dit of dat?

4. Zwart en witte kleur
Wist jij dat je ook in het zwart en wit kan kleuren op Snapchat? Naast de kleuren die al aan de linkerkant staan, kun je ook wit tekenen. Klik met je vinger op het potlood, klik op bijvoorbeeld blauw en sleep je vinger naar links zonder hem los te laten. Wanneer je jouw vinger helemaal naar onderen sleept, krijg je zwart!
 
5. Twee filters over elkaar

Maak een foto en selecteer een filter, bijvoorbeeld degene van je locatie. Wanneer je deze geselecteerd hebt, hou je hem vast met een vinger terwijl je met je andere vinger weer verder swipet voor een andere filter. Zo kun je dus twee filters tegelijkertijd gebruiken.

6. Videochatten
Je kunt videochatten en bellen via Snapchat. Ga naar je beginscherm met mensen en swipe een persoon naar rechts. Je komt dan terecht in de chat met die persoon. Hier staan vier icoontjes, waaronder een telefoontje en videocamera. Klik op de videocamera en je kunt videochatten met je bestie!
 
7. Extra tekst
Wil je hele verhalen sturen via Snapchat? Dat kan door naar je notities te gaan, een notitie aan te maken met allemaal enters, deze te kopiëren en dan te plakken in jouw tekstvlak op je foto. Zo kun je bijvoorbeeld helemaal bovenaan je scherm ‘Hallo’ zetten en onderaan je scherm ‘Tot ziens!’

Lees ook: 13x gekke weetjes