girls night

7x tips voor een girls night

Lekker met al je BFF’s cupcakes bakken, een filmpje kijken en elkaar opmaken. Een girls Night organiseren kan nog best lastig zijn! Lees daarom snel verder voor een paar veel gemaakte fouten en oplossingen!

#1 De rekening is te hoog

Het feestje is bij jou, dus jij hebt aangeboden om ook de boodschappen te doen. Als je bij de kassa komt, zie je de caissière meer dan vijftig euro aanslaan. Oeps!
Oplossing: Dat het feestje bij jou is, wil niet zeggen dat jij ook alles moet betalen. Deel de rekening of vraag al je vriendinnen iets lekkers mee te nemen.

#2 De sfeer komt er niet in

In films ziet het er zo makkelijk uit. Je koopt een paar zakken chips, zet een film aan en dan begint iedereen elkaar spontaan op te maken of te dansen in de woonkamer. In real life zitten jullie ineens zwijgend naast elkaar op de bank.
Oplossing: Het klinkt niet zo gezellig, maar een beetje planning doet wonderen voor een echte meidenavond. Wil je een beauty-avond? Zorg er dan voor dat die spullen al klaar staan als de gasten binnenkomen. Je zult zien dat jullie automatisch beginnen met tutten en niet alleen voor de tv hangen.

#3 Je familie blijft erbij

Had jij je verheugd op een meidenavond, blijven je ouders en broertjes in de woonkamer zitten. Zo kun je natuurlijk nooit truth or dare spelen!
Oplossing: Een girls night is veel leuker zonder pottenkijkers, dus spreek vooraf met je ouders af dat jij het huis voor jezelf hebt.

Lees ook: Leuke apps voor een girls night

#4 Het is een rotzooi als je de volgende dag wakker wordt

Je hebt een mega leuke avond gehad. Jullie hebben popcorn gegeten, maskertjes gemaakt en geprobeerd M&M’s te vangen met je mond. Helaas is er ook een day after: de volgende ochtend word je wakker in een kamer waar overal M&M’s en ingetrapte popcorn liggen. Bovendien staat overal vies servies.
Oplossing: Waarschijnlijk hebben je BFF’s en jij ’s avonds laat echt geen zin meer om nog een hele afwas te doen, maar samen de grootste rotzooi pruimen scheelt jou veel werk. Enne, bereid je toch maar voor op een uurtje stofzuigen de volgende dag.

#5 Jullie willen allemaal iets anders

Jij had het vooraf helemaal uitgedacht: eerst zouden jullie cupcakes bakken, dan zouden jullie elkaar een voetmassage geven en dan zouden jullie een spannende film kijken. Op de avond zelf zegt je ene vriendin dat ze allergisch is voor ei, wil de tweede geen massage en blijkt de derde niet tegen horror te kunnen. Goodbye planning!
Oplossing: Niet iedereen houdt ervan om onder haar voeten gekriebeld te worden en sommige girls slapen nachten niet na een enge film. Om ervoor te zorgen dat jullie allemaal een leuke avond hebben, is het handig om het programma van tevoren te bespreken. Dan weet je zeker dat je niets doet wat een van je BFF’s echt niet wil. Bijkomend voordeel: jullie kunnen samen genieten van de voorpret.

#6 De zelfgemaakte dingen mislukken

Jullie hebben een hele lading cupcakes in de oven gezet, maar na een halfuur ruik je iets geks. Als jullie gaan kijken in de keuken, komen de zwarte wolken uit de oven. Die cakejes kun je dus wel vergeten.
Oplossing: Voor een girls night kun je nooit genoeg eten hebben. Zorg er dus voor dat je een paar zakken chips extra koopt. Dan is het alleen maar grappig dat jullie bakkunsten tegenvallen en hebben jullie toch iets te snacken.

#7 De buren komen klagen

Het is de ultieme afknapper voor elk feestje. Net als jullie allemaal staan te dansen, komen de buren aanbellen of het iets zachter kan.
Oplossing: Jij vindt het vervelend dat de buren komen klagen, maar als je heel eerlijk bent, weet je waarschijnlijk ook wel dat gillende girls en harde muziek niet per se prettig zijn om naar te luisteren als je lekker met een serie op de bank zit. Verwacht je dat je veel herrie gaat maken? Doe dan voor je feestje een briefje in de bus bij de buren. Gaat de muziek spontaan hard? Zorg er dan voor dat alle ramen en deuren dicht zijn, dan hebben ze veel minder last van je.

Lees ook: 6 redenen waarom een girls night leuker is dan een date

Beeld: Urbazon, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen