Wil jij je Instagram-account laten groeien? Dan is het belangrijk om meer volgers op Instagram te krijgen, maar dat is niet altijd easy. Met de volgende tips zal het hopelijk iets makkelijker gaan. Try it!

Meer interactie

Stel bij het plaatsen van een post een vraag of geef je volgers iets om over na te denken. Hierdoor zullen je volgers sneller op je bericht reageren of je post liken. Door meer interactie ben je makkelijker te vinden op Instagram en krijg je meer volgers.

Gebruik hashtags

Het gebruiken van hashtags is een goede manier op meer volgers te krijgen. Voeg niet tientallen hashtags toe, maar zet er maximaal drie in je caption. Zo kunnen mensen je post vinden als ze op zoek zijn naar een bepaald onderwerp.

Niet elke dag

Je hoeft niet elke dag foto’s te plaatsen, maar post alleen foto’s die echt leuk zijn. Je volgers zullen het vervelend vinden om bijvoorbeeld elke dag een selfie te zien en daardoor zal je juist volgers verliezen. We don’t want that!

Check andere pagina’s

Influencers hebben niet voor niks zoveel volgers. Doe inspiratie op bij hen en bekijk accounts die veel volgers hebben. Wat plaatsen zij? En welke hashtags gebruiken zij? Zoek het uit!

Openbaar account

Mensen volgen liever een openbaar Instagram-account, want dan kunnen ze van tevoren zien wat voor pagina ze gaan volgen. Daarnaast ben je beter vindbaar voor nieuwe volgers door je hashtags.

Vul je bio in

Vaak vergeten we onze bio in te vullen; laat je (toekomstige) volgers weten wie je bent en wat je doet. Anders is het niet duidelijk wat voor posts jij plaatst en zullen mensen je minder snel volgen.

Plaats mooie foto’s

Het wordt steeds belangrijker om goede foto’s te plaatsen. Gebruik een leuk filter of speel met het contrast om je picture extra mooi te maken. Een pretty foto is aantrekkelijker om te liken.

Lees ook:

Beeld: Instagram @michelleinfusino