Ben jij nog perfectionistischer dan Hermelien Griffel of zou jij jezelf eerder beschrijven als laks? Check hier hoe perfectionistisch jij bent!

#1. Dingen duren bij jou altijd langer dan bij anderen
Al je klasgenoten zijn al lang weg, maar jij zit nog steeds naar het antwoord van een kantje te staren dat je gaf op vraag 3b en je af te vragen of er niet nog iets verbeterd kan worden.

#2. Dat anderen fouten maken, is geen probleem, maar bij jezelf vind je het mega-erg
Of course vergeet je BFF af en toe iets mee te nemen naar school en wil ze jouw huiswerk overschrijven. No problemo! Maar als je zelf niet honderd procent bent voorbereid, vind je dat onwijs erg.

#3. Je wilt alles in één keer kunnen
Oefenen? Echt niet! Als jij gaat tekenen, wil je in één keer net zo goed zijn als Rembrandt toen-ie De Nachtwacht schilderde en het liefst nog net iets beter.

#4. Je doet dingen liever alleen
Want stel je voor dat je klasgenoot een verkeerd lettertype op de voorkant van jullie werkstuk gebruikt. De horror!

Lees ook: Dingen die je kunt zeggen om je pesters te dissen

#5. Je gaat door tot de deadline
Ook al was je eigenlijk al vijf dagen geleden klaar, jij gaat door met finetunen tot de deadline, want het kan altijd beter, toch?

#6. Je bent nooit helemaal tevreden
Want die 9,5 had ook een 10 kunnen zijn, toch?

#7. Anderen snappen vaak niet waar jij je druk om maakt
Want hallo, een 9,5, waarom zou je daar niet blij mee zijn? En trouwens, Comic Sans op de voorkant van een werkstuk is hartstikke prachtig.

#8. Je verliest je completely in één ding
Je kamer is een mess en je hebt je vrienden al drie weken niet gesproken, maar dat schilderij waar je aan bezig was, is wel prachtig geworden.

Lees ook: 9 veelgestelde vragen over ongesteldheid