Jaaaaaaa, het is juni! En dat betekent dat jij bijna vakantie hebt. Het enige wat jij hoeft te doen is de laatste weken van het schooljaar overleven. Dat kan nog best pittig zijn. (Waar is je motivatie naartoe? You need it!) Gelukkig ga je het met deze tips gewoon nailen.

#1. Check je cijfers
For real. Het hele schooljaar heb je jezelf kunnen wijsmaken ‘dat je die onvoldoendes nog wel ophaalt.’ Well, the moment is now. Check je cijfers en bekijk eerlijk of het je nog gaat lukken. Als je het hele jaar niets hebt gedaan voor wiskunde en je staat nu een drie, is de kans klein dat het nog goed komt met dat vak, maar een vijf kun je nog best ophalen. Maak een planning waarin je elke dag aan de slag gaat met je slechtste vakken (autsch) en zeg tegen je ouders dat ze je eraan mogen houden (dubbel autsch). Uiteraard zeg je ook tegen ze dat jij echt wel een cadeau hebt verdiend als je alles ophaalt.

#2. Check wanneer je friends op vakantie gaan
Weet je nog, dat je vorig jaar appte om af te spreken en dat al je vrienden toen terugappten dat ze in Frankrijk/ Marokko/ Italië/ op de maan of bij oma in Appelscha zaten en dus helaas niets met je konden doen? Dat ga jij dit jaar dus echt wel voorkomen. Vraag wanneer je friends op vakantie gaan. Dan weet je altijd met wie je wel kunt afspreken.

#3. Maak een praatje met die veel te leuke boy
Je hebt bijna twee maanden vrij. Dat is voor hem lang genoeg om te vergeten hoe erg jij jezelf voor schut hebt gezet, mocht het niet helemaal gesmeerd lopen. Make a move, girl!

#4. Plan een awesome party
Na al dat harde werken dit jaar hebben je friends en jij echt wel een feestje verdiend! Een poolparty, vette disco of een gezellige high tea: jullie hebben ineens plenty of time om iets awesomes te organiseren. Het enige wat je op tijd moet doen, is een datum prikken. Kunnen jullie!

Lees ook: 10 soorten leraren die iedereen heeft

#5. Ruim je schooltas op
Het hele jaar heb je als een heuse hoarder alle kapotte pennen, lege snoepverpakkingen en gemaakte proefwerken in je schooltas gepropt, waar ze nu een aangekoekte laag vormen op de bodem. Be brave en haal het er allemaal uit. Kun je volgend jaar weer heerlijk schoon beginnen.

#6. Koop alles wat je lekker lijkt in de kantine
Time to picknick! Koop alles wat je al het hele jaar met moeite hebt weerstaan in de kantine en eet het allemaal lekker op.

#7. Fix hulp voor volgend schooljaar                       
Ging dat ene vak dit jaar al niet zo lekker? Spreek dan nu al met je vader/moeder/grote broer/nerdy klasgenoot/docent af dat hij of zij je volgend jaar extra helpt met je huiswerk. Yep, van september tot mei ga je jezelf hierom haten, maar hé, overgaan zonder stress is ook best fijn.

#8. Maak foto’s
In jullie zomerse outfits zien je besties en jij er fab uit en dat mogen jullie best vastleggen in een echte school fotoshoot. Het resultaat wordt sowieso beter dan dat van de schoolfotograaf.

Lees ook: 13 dingen die iedereen doet tijdens een toets