disney i heart revolution disney tattoos Disneyland Parijs open Disney disney-locaties zoom fantasy boekenserie Disney-remakes gratis online tekenlessen Disney Disneyfilms Virtueel in Disney-attracties disney live-action Peter Pan Disney+ verlaagt beeldkwaliteit

8 Disney-films die anders eindigen dan het origineel

Of course trouwt kleine zeemeermin Ariël met haar prins! Nou ja, in de Disneyfilm dan, want in het originele sprookje laat haar lover haar keihard zitten, om ervandoor te gaan met iemand anders. Ariël gaat dood van verdriet en lost op in het schuim van de zee. Say what?! Dat is helemaal niet nice! En het is niet het enige sprookje dat Disney nicer heeft gemaakt. Lees en huiver.

Of course trouwt kleine zeemeermin Ariël met haar prins! Nou ja, in de Disney-film dan, want in het originele sprookje laat haar lover haar keihard zitten, om ervandoor te gaan met iemand anders. Ariël gaat dood van verdriet en lost op in het schuim van de zee. Say what?! Dat is helemaal niet nice! En het is niet het enige sprookje dat Disney nicer heeft gemaakt. Lees en huiver.

Disney-films:

#1. Kleine Zeemeermin

Klein detail: de prins gaat er niet alleen vandoor met iemand anders, Ariël krijgt ook nog een pittige keuze van de zeeheks. Zij zegt dat Ariël weer een zeemeermin kan worden als ze de prins doodt. Zijn bloed zal haar omtoveren. Iehl! De kleine zeemeermin kan dit niet en gaat uiteindelijk zelf dood.

 #2. Assepoester

Tussen alle zingende muizen door is het je vast wel eens opgevallen dat de stiefzussen van Assepoesje ook best graag koningin zouden worden. In de film houden ze het bij hun best doen op het bal, maar in het sprookje gaan ze iets verder. Als de prins langskomt met het muiltje, passen hun voeten daar niet in (duh). Daar leggen ze zich alleen niet bij neer. De ene zus snijdt een teen af om toch te passen, de ander een hiel. Helaas, ze worden betrapt.

Lees ook: Disneyprinsessen met realistisch haar

#3. Rapunzel 

Rapunzel ontsnapt uit haar toren en wordt dan verliefd op de prins. Nou ja, in Disneyland dan, want in het oorspronkelijke sprookje bezoekt hij haar vaak in haar toren. Ze is zelfs al zwanger van hem (!) De heks die haar bewaakt, vindt dat minder grappig en maakt de prins zo bang dat hij uit het raam springt. Helaas, helaas, hij belandt precies met zijn ogen in de doornstruiken en wordt blind. Daarna dwaalt hij nog een tijdje door de woestijn (geen idee waar die ineens vandaan komt), maar na haar ontsnapping vindt Rapunzel hem terug. Haar tranen genezen zijn ogen en ze leven nog lang en gelukkig.

#4. Sneeuwwitje

De prins kust Sneeuwwitje wakker en daarna leven ze nog lang en gelukkig, toch? Nope. De prins haalt de dwergen over om hem de kist met Sneeuwwitje mee te geven. (Waarom? Wat wil hij met een lijk in zijn kasteel?) Zijn dienaren zijn een tikkie onhandig en struikelen over een boomwortel, waardoor het stukje vergiftigde appel uit haar keel schiet. Ze trouwen en leuken de bruiloft op door de boze koningin te laten dansen op gloeiendhete ijzeren schoenen.

#5. Belle en het beest 

Op wat ontbrekende zussen en familieruzies na, lijkt Belle en het Beest best wel op het originele sprookje. Good job, Disney! Totdat je bedenkt dat het oorspronkelijke sprookje was bedoeld om meisjes zich te laten verzoenen met uithuwelijking. Hoe oud en lelijk een man ook was en hoe opgesloten je je ook voelde in zijn huis, uiteindelijk kon je er zelf best iets van maken. Lekkere boodschap. #not

Doe ook de test: Welk Disney-kapsel past bij jou?

#6. Doornroosje

Net als Sneeuwwitje wordt ook Doornroosje niet wakker van een kus. Nee, de koning die langskomt, heeft eerst seks met haar, waardoor ze zwanger wordt van een tweeling. Ze wordt wakker na de bevalling, als een van de kids de naald van het spinnenwiel uit haar vinger zuigt. Vreemd genoeg vindt de vrouw van de koning het niet zo leuk dat haar man twee andere kinderen heeft. Ze probeert Doornroosje te vermoorden, maar sterft zelf. Doornroosje en de koning trouwen dan alsnog. Hoe gezellig.

#7. Pinokkio

In de film verandert Pinokkio in een leuk kereltje, maar in het oorspronkelijke verhaal vermoordt hij Japie Krekel, zorgt hij ervoor dat Gepetto in de gevangenis komt en heeft hij 0,0 spijt van alles wat hij doet. Uiteindelijk wordt hij opgehangen en dat lijkt in dat verhaal eigenlijk best een goed idee.

#8. De klokkenluider van de Notre Dame

Aan het einde van de film komt Quasimodo zijn toren uit en ontdekt hij dat hij de andere mensen eigenlijk best leuk vindt. In het oorspronkelijke verhaal wordt Esmeralda vermoord door Frollo. Quasimodo helpt dan Frollo maar om zeep, om daarna zelf dood te gaan van verdriet om Esmeralda.

Lees ook: 11 dingen die in elke Disneyfilm voorkomen

Lees ook:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen