Is jouw zakgeld nooit genoeg om al die stuff te kopen die jij wilt hebben? Dan wordt het tijd om meer dingen for free te scoren. Nee, niet door te gaan stelen, maar door handig gebruik te maken van acties waarbij je dingen gratis krijgt. Deze bijvoorbeeld!

#1. Word tester
Gratis nagellaksetjes, chips of zelfs een telefoon(!). Bedrijven zoeken vaak testers voor hun producten en 9 van de 10 keer mag je het product zelf houden. Op sites als gratis.nl vind je een groot aanbod. Ook leuk: geef je op als mystery shopper. Je beoordeelt dan aan de hand van een formulier een winkel en meestal mag je een paar dingen kopen en houden.
Β 
#2. Doe mee aan winacties
Je denkt misschien dat je toch niets wint, maar als je aan elke winactie meedoet die je tegenkomt, is de kans groot dat je uiteindelijk aardig wat dingen bij elkaar weet te winnen.

#3. Google op kortingscodes
Iets bestellen zonder op een kortingscode te googelen? Dat is niet zo handig. Vaak kun je op internet allerlei kortingen vinden waardoor er flink wat van de prijs afgaat. OkΓ©, dat is niet gratis, maar het is wel leuk.

#4. Gebruik je verjaardag
Hoe klinkt een dagje gratis Walibi? Veel bedrijven hebben leuke acties voor jarigen, dus met een beetje mazzel scoor je een gratis dagje pretpark en een gratis etentje daarna. Hoe chill!

Lees ook: 10 tips om een bijbaantje te scoren

#5. Maak gebruik van proefperiodes
Veel abonnementen kun je een maand gratis uitproberen en daarna kosteloos opzetten. Hallo dertig dagen gratis Netflix!

#6. Zorg dat je regelmatig langs het station komt
Daar worden namelijk heel vaak gratis dingen uitgedeeld, net zoals op drukke plekken in de stad. Waarschijnlijk weet je wel waar de promotiestandjes bij jou vaak staan. Kun je daar mooi langslopen. Een keer of zes.

#7. Join de weggeefhoek op Facebook
OkΓ©, er is een kans dat er wekenlang alleen maar strijkijzers en viezige magnetrons worden aangeboden, maar in veel weggeefhoeken op Facebook komen ook leuke en handige dingen voorbij. Sowieso de moeite waard om je even aan te melden dus.

#8. Download apps van je favo merken
Merken zijn vaak zo dankbaar dat jij hun app hebt (en zij dus superveel reclame kunnen maken) dat ze je korting geven, of bijvoorbeeld een gratis drankje aanbieden. Nooit verkeerd, toch?

Lees ook: 10 tips om langer met je geld te doen