Wil je nog snel even een appje naar je BFF sturen, is je batterij bijna leeg. En het is pas twee uur ’s middags! Aaaaargh, dat wordt een heel lange dag. Gelukkig hoeft het je met deze tips niet meer te overkomen.

#1. Zet je locatie uit
GPS is een prachtige uitvinding. Als je in de binnenlanden van Afrika staat en geen idee hebt hoe je daar weer wegkomt, dan. Wanneer je je gewoon in je eigen omgeving (lees: op school) bevindt, kun je best zonder. Dat voorkomt dat je telefoon de hele tijd signalen gaat sturen om te ontdekken waar je precies bent. (Vermoedelijk bij de tosti’s in de kantine.)

#2. Gebruik een donkere achtergrond
Heb je een Android? Kies dan voor een donkere achtergrond. Android heeft een systeem waarbij elke pixel wat licht gebruikt. En dat gebruikt energie. Hoe donkerder je achtergrond, hoe minder batterij je verbruikt.

#3. Laat niet zoeken naar Wi-Fi
Met Wi-Fi gebruiken is helemaal niets mis, maar een telefoon die naar een Wi-Fi-netwerk zoekt en dat niet kan vinden, gebruikt veel meer energie dan nodig. Ben je ergens waar je de Wi-Fi toch niet gaat gebruiken? Schakel dan het zoeken naar Wi-Fi-kanalen helemaal uit.  

#4. Houd het cool
‘iPhone needs to cool down before you can use it’. Heb jij die mededeling wel eens gehad? Je bent niet de enige, want telefoons zijn niet zo heel erg goed met warmte (lees: ronduit slecht.) Als je phone warm wordt, gebruikt-ie ook meer batterij. En dat wil je nou net niet. Stop je telefoon daarom liever in je tas dan in je broekzak.

Lees ook: 5 dingen die slecht zijn voor je telefoon (maar je elke dag doet)

#5. Zet ‘m op stil
Yep, ook de trilstand verbruikt batterij. Heb je nog weinig over? Zet je telefoon dan op stil, dat scheelt weer iets.

#6. Adblock
Zit je lekker op internet, begint er ineens een advertentie af te spelen. Aaaaargh, zo irri! Met een Adblocker gebeurt dat niet én gaat je batterij langer mee. Nice!

#7. Gebruik de spaarstand
Je telefoon heeft niet voor niets een spaarstand. And guess what? Het werkt.

#8. Start je telefoon opnieuw op
Af en toe je telefoon opnieuw opstarten, zorgt ervoor dat alle overbodige apps weer worden afgesloten. Scheelt toch weer.

Lees ook: Wat zegt jouw telefoon over jou?