Hoe vaak heb je jezelf wel niet voorgenomen om na school even lekker te gaan sporten? Maar eenmaal thuis plof je op de bank en kom je daar de hele avond niet meer vanaf. Elke keer bedenk je wel een smoesje om niet te gaan. Hier vind je acht tips om jezelf te motiveren!

#1 Een spaarpotje

Beloon jezelf als je gaat sporten. Gewoon door €1,- euro in een potje te stoppen elke keer dat je gaat. Als je het lang vol houdt kan je jezelf op iets heel leuks trakteren! Hoe langer je sport, hoe meer je spaart! Win-win dus!

#2 Download een sportapp

Een goede sportapp op je telefoon laat zien hoe lang en snel je sport en hoeveel calorieΓ«n je verbrandt. Ook kan je hier makkelijk een sportschema mee instellen. Een goede app hiervoor is bijvoorbeeldΒ RunkeeperΒ en nee, die is niet alleen handig als je rent. Naast deze app, zijn er natuurlijk nog veel meer handige apps die je kunt gebruiken tijdens het sporten.

#3 Een goede playlist

Niets is zo lekker als rennen op muziek. Download je favoriete dansnummers en gebruik ze om lekker op te sporten.

#4 Sport met je vriendinnen

Vraag vriendinnen om met je mee te doen. Zo kun je gezellig samen gaan sporten. Met sportapps kun je in de gaten houden of je BFF ook beweegt als jij er niet bij bent. Zo kun je lekker de competitie aangaan.

#5 Volg motiverende mensen op Instagram of Pinterest

Als je veel op Instagram of Pinterest zit en je ineens een foto voorbij ziet komen van sportende mensen, werkt het motiverend. Het laat zien wat je kunt bereiken als je sport.

#6 Nieuw sportkleding

Wil jij je nieuwe kleren ook altijd zo snel mogelijk aan doen? Dit werkt net zo met een nieuwe sportoutfit. En als je het toch al aanhebt waarom ga je dan niet lekker een rondje gaan rennen?

#7 Doe mee aan een wedstrijd

Er zijn van allerlei sportwedstrijden waar je voor weinig geld aan mee kunt doen. Als je als doel hebt om daaraan mee te doen, heb je nog een extra reden om te sporten. Dit helpt je ook om langer te blijven sporten!

#8 Mooi weer

Over een paar maanden is begint het zonnetje weer te schijnen en zijn we weer met zijn allen op het strand te vinden. Neem je jezelf ook elk jaar voor om meer te gaan bewegen om jezelf met een superstrak lichaam in je bikini te hijsen? Begin dan nu alvast met sporten en vergeet ook niet gezond te eten. Door deze combi heb je binnen no time een bikiniproof body!

[shoppable_snippet id=1441]

Lees ook:

Beeld: 123RF