Jij en je lover willen graag een stapje verder gaan, jullie gaan hét doen. Maar in the heat of the moment klopt opeens zijn moeder op de deur of jullie wat willen drinken. Bummer, dat is balen! Lees hier nog meer redenen waarom je eerste keer waarschijnlijk een beetje tegen kan vallen.

1. Hij komt te snel klaar
Je kent ze vast wel, die grapjes over boys die het maar twee minuten vol kunnen houden. Maar als het ook zijn eerste keer is, is de kans groot dat hij het niet lang volhoudt. Hij vindt dit namelijk net zo spannend als jij, en daardoor kan hij misschien zijn orgasme maar moeilijk tegenhouden. Oh well, volgende keer beter!

2. Hij past niet
Wat nou als hij niet past? Die gedachte schiet door je heen als jullie bezig zijn. En dan… lukt het ook echt niet! Het is logisch dat jullie een beetje aan het stuntelen zijn, probeer er samen om te lachen. En don't worry, hij past echt wel. Zorg dat je relaxed genoeg bent en dat je je op je gemak voelt.

3. Je vergeet te genieten
Je bent zo geconcentreerd op wat je aan het doen bent, dat je gewoon vergeet om te genieten. Logisch, want het is allemaal nieuw en eng. Wedden dat je er de volgende keer al meer van kunt genieten, omdat het dan wat minder eng is en wat normaler?

4. Waar is het kaarslicht?
Jij hebt altijd gefantaseerd over een versierde slaapkamer met kaarsjes en rozenblaadjes op het bed. Maar op het moment suprême liggen jullie samen in zijn muffe jongenskamer op het voetbaldekbed. Maakt niet uit, ook zonder kaarslicht zal het leuk zijn. Je bent er toch voor hem, niet voor z’n room?

5. Mmm, het doet toch een beetje zeer
Dat het de eerste keer een beetje zeer kan doen en vreemd aanvoelt, is niet zo raar. Waarschijnlijk was je een beetje gespannen en nog niet opgewonden genoeg. De volgende keer gaat het vast beter, en het helpt om lekker lang aan voorspel te doen.

6. Tja, wat vind je nou lekker?
Weet jij veel wat je lekker vindt, je hebt het nog nooit eerder gedaan. Maar… leuke en lekkere seks draait om communiceren tussen jou en je lover. Misschien vind je dat een beetje gênant, maar het helpt om te zeggen tegen elkaar wat je fijn vindt.

7. O jee, dit is best wel awkward
Het is heel normaal dat je je de eerste keer best wel ongemakkelijk voelt en dat je je nog niet zo goed kunt ontspannen. Neem daarom de volgende keer de tijd om in the mood te komen. Dan voelt het al veel minder awkward.
 
8. Wow, what just happened?!
Heb je nu echt voor ’t eerst seks gehad? Heeft hij jou nu echt naakt gezien? Oké, laat het allemaal even bezinken, en ga je vooral niet druk maken om wat er niet zo smooth ging. Het belangrijkste is dat jullie het samen fijn hebben gehad. Enneh, hij is waarschijnlijk net zo overdonderd als jij hoor!

Lees ook: Alles wat je moet weten over de eerste keer