Ben jij al een beetje gewend aan je nieuwe klas? En heb je je klasgenoten al goed bestudeerd? Dan herken je deze types vast!

#1. De stille girl
Na drie dagen kreeg je pas door dat zij ook bij je in de klas zat en hoe haar stem klinkt, weet je eigenlijk nog steeds niet. Meestal zit ze stil in een hoekje en is haar huiswerk tiptop in orde. Maak eens een praatje met haar, waarschijnlijk is ze veel grappiger dan jij nu denkt.

#2. De superslimbo
Wat de leraar ook vraagt, deze klasgenoot heeft altijd het antwoord. Best handig als jij een beetje zat te suffen, minder leuk als jij met veel werken een zesje hebt gehaald en de superslimbo zonder enige moeite een tien, ‘omdat het echt supereasy was’.

#3. De clown
Never a dull moment als je naast deze klasgenoot zit. Zelfs de docenten kunnen hun lachen soms niet inhouden, omdat de grappen echt té funny zijn. Zo wordt school ineens veel leuker.

#4. De pester
Helaas, in bijna elke klas zit ook een enorme klier. Deze klasgenoot vindt het schooljaar pas geslaagd als minimaal één docent huilend de klas is uitgelopen. Zo flauw. En gemeen.

Lees ook: 9 stomme dingen die alle leraren doen

#5. De kletskousen
Het is nooit stil als je bij deze lady’s in de buurt zit (of er zelf een bent). Hun mond staat nooit stil. Zelfs tijdens de Coopertest kletsen zij gezellig door. Dan maar een minder hoog cijfer.

#6. De stoere boys
Oh, wat zijn deze boys cool. ’s Ochtends staan ze uren voor de spiegel om hun haar perfect te föhnen en op school hangen ze het liefst ergens waar ze goed te zien zijn.

#7. De vinger in de lucht
‘Ja maar meneeeeeeeeeer’. Wat er ook gezegd wordt, deze klasgenoot heeft altijd een vraag. Of er eigenlijk niet nog eenhonderdste bij dat cijfer voor de laatste toets moet. Of je ook met een blauwe pen mag schrijven in plaats van een zwarte. Of je telefoon op stil moet of op vliegtuigstand. Of je… Nou ja, je snapt 'm toch?

#8. De slijmbal
‘Wat een mooie schoenen heeft u aan, mevrouw’ – over de gezondheidsslippers van je docente biologie. Yep, deze klasgenoot gaat niets te ver om een goed cijfer te halen.

Test: Hoe kom jij over op klasgenoten?