Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid! Saai, denk je nu misschien maar het kan ook best leuk zijn! Wat dacht je van een grote kledingruil party met je vriendinnen of een reclamefolder app zodat jij altijd de beste koopjes scoort! Niet alleen leuk voor jezelf, ook nog eens goed voor het milieu!

Shoppen!
Kijk eens goed in je kledingkast. Wat ziet er nog prima uit maar ga je, als je heel eerlijk bent, nooit meer dragen? Niet weggooien! Breng het naar de kringloopwinkel of gooi het in een kledingbak voor het goede doel. Jij hebt een heerlijk opgeruimde kast en arme kinderen worden bijgemaakt met jouw kleding!

Party
Wat eigenlijk nog veel leuker is: organiseer een kledingruil party met je vriendinnen! Jullie hebben een leuke avond en iedereen gaat met een tas vol nieuwe kleding naar huis. Voorlopig heb jij weer genoeg leuke items in je kast liggen!

Loading
Laat je oplader van je mobiel of je laptop niet in het stopcontact zitten, terwijl je batterij allang is opgeladen. Kleine moeite, maar alle beetjes schelen.

Take a shower!
Van deze tip worden we misschien niet heel blij, maar we besparen er wel heel veel water mee. Komt ie: Plassen als je onder de douche staat in plaats van op het toilet. ‘Iel!’ denk je nu waarschijnlijk. Maar wist je dat dat gemiddeld 3 liter drinkwater per dag scheelt? Als heel Nederland dat zou doen, dan besparen we per week ongeveer 350 miljoen liter drinkwater! Best veel vind je ook niet?

Korting, korting!
Vraag aan je ouders of ze een nee-nee sticker op de brievenbus willen plakken. Die reclamefolders kun je namelijk ook gewoon online bekijken! Dat scheelt elke week een berg papier! Op reclamefolder.nl staan alle folders handig bij elkaar. Ook is er een handige Reclamefolder app. Check in de stad meteen welke shop een leuke aanbieding heeft, veel makkelijker dan die papieren folders die natuurlijk nog thuis liggen.

Graadje lager
Trek een lekkere dikke trui aan, je comfy sokken warm aan je voeten en zet dan de kachel een graadje lager. Jij hebt het niet meer koud en het milieu wordt ook weer wat blijer.

Hippe tasjes
Lekker shoppen, wie houdt daar niet van? Alleen al die plastic tasjes waar je je nieuwe inkopen in meeneemt naar huis zijn niet zo goed voor het milieu. Wist je dat er ook hele hippe opvouwbare tasjes zijn die je zo in je tas stopt? Makkelijk, trendy en ook nog eens heel goed voor het milieu!

Lights on
Laat lampen niet onnodig branden. Als je televisie wilt gaan kijken, is het een kleine moeite om het lichtknopje op je kamer in te drukken voordat je naar beneden loopt.

 

Zorg er vooral voor dat je het leuk vindt om duurzaam te zijn! Maak er bijvoorbeeld een wedstrijd van met je klas, wie bespaart in één week de meeste energie? Misschien scoor je dan meteen een hoog cijfer bij die ene docent en mag je die vervelende opdracht ruilen voor dit leuke project! Uit dit filmpje blijkt wel dat hoe leuker iets is, hoe sneller je iets goeds wil doen voor het milieu.