Vlogs, kletsvideo’s, pranks… YouTube staat vol met de vetste video’s, gemaakt door girls like you. Wil jij stiekem ook een eigen kanaal, maar weet je niet waar je moet beginnen? Check de tips!

#1. Oefen
Veel video’s zien er misschien heel casual uit, maar een goed filmpje maken, kan nog knap ingewikkeld zijn. Je moet goede belichting hebben, niet te vaak hetzelfde zeggen en je wilt misschien ook wel een leuk muziekje op de achtergrond. De kans dat het in één keer allemaal perfecto gaat, is niet zo heul groot. Neem daarom de tijd om te oefenen met filmen en monteren. Je kunt ook je derde video pas openbaar zetten en de eerste twee zien als proefjes.
 
#2. Upload regelmatig
Wat alle succesvolle YouTubers gemeen hebben? Ze uploaden heel regelmatig video’s, vaak op een vaste dag per week. Ja, dat kost tijd, dus het kan slim zijn om in een vakantie wat extra video’s te maken, zodat je wat achter de hand hebt, of om maar eens per twee weken of eens per maand een video te uploaden. Voor je volgers is dat duidelijker dan de ene week vijf video’s en dan weer drie maanden niets.
 
#3. Laat weten dat je er bent
Oké, je hebt een vet kanaal, maar er komt niemand. Tijd om reclame voor jezelf te maken! Deel al je video’s op social media, vertel aan iedereen dat jij een YouTube-kanaal hebt en zorg ervoor dat je samenwerkt met anderen. Je moet het balletje even aan het rollen brengen voor de volgers je uit zichzelf weten te vinden.
 
#4. Kies één ding
Veel beginnende YouTubers weten niet zo goed wat ze met hun kanaal willen. Resultaat: ze doen aan elke trend mee en hebben niet echt een eigen identiteit. Da’s zonde, want die zoeken volgers wel. Bedenk daarom eerst wat jij goed kunt en maak video’s die daarbij passen.
#5. Verwacht niet te veel
Of course wil je de nieuwe Mascha of Enzo worden, maar hé, zij deden dat ook niet binnen een week. Een YouTubekanaal opzetten, betekent ook dat je aanvankelijk heel veel moeite doet voor heel weinig volgers. Alleen degenen die het echt leuk vinden, breken door.
 
#6. Neem de tijd om je video te bewerken
Waar YouTubers het meest over klagen? De tijd die het kost om een video te bewerken! Met een filmpje van een paar minuten ben je zo een paar uur bezig. Autsh! Als je YouTube echt wilt rocken, zul je er dus veel tijd voor moeten vrijmaken.
 
#7. Zorg voor variatie
Oké, bij #4 zeiden we nog dat je één ding moest kiezen wat je goed kunt, maar dat wil niet zeggen dat je steeds hetzelfde moet doen. Als jij goed bent in make-up, betekent dat niet dat je alleen maar ooglooks of morning routines moet laten zien. Juist afwisseling zorgt ervoor dat volgers verschillende video’s achter elkaar willen kijken. 
 
#8. Begin gewoon!
Tja, al die YouTubers die nu sky high gaan, waren in het begin ook niet meteen fantastisch. Wil je dus een YouTube-kanaal beginnen? Just do it! Met deze tips in je achterhoofd komt het dan vanzelf goed. 

Lees ook: De eerste filmpjes van YouTubers