Heb je het idee dat het jou altijd drie keer langer kost dan nodig is om je huiswerk te maken? Met deze tips ben je de volgende keer supersnel klaar met leren!

#1. Check de inhoudsopgave

Blader jij ook altijd naar de eerste alinea die je moet leren? Stop de volgende keer even bij de inhoudsopgave. Stiekem is dat een superkorte samenvatting van je tekst, waaraan je vaak kunt zien hoe dingen met elkaar samenhangen én wat superbelangrijk is. Een lang hoofdstuk zal belangrijker zijn dan een paragraafje, nietwaar? Aan het einde kun je jezelf ook overhoren met de inhoudsopgave. Als je overal precies kunt vertellen wat er in de paragraaf staat, wordt die toets een eitje.

#2. Neem pauze

Na drie kwartier leren onthoud je veel minder dan eerst. Neem dus elke keer een kwartiertje pauze. Zo heb je tijd om te chillen én ben je sneller klaar met je huiswerk. Nice!

#3. Kies een goed moment om te studeren

Ben je een ochtend-, middag- of avondmens? Kies het moment dat het beste bij jou past om te studeren. Een kleine tip: een uur voor je gaat slapen is voor bijna niemand het perfecte moment om te studeren. En het is een beetje jammer als je dan ineens superveel huiswerk blijkt te hebben. Nachtwerk is nooit leuk en al helemaal niet als je de volgende dag vroeg je bed uit moet.

#4. Regel oude toetsen

Misschien wil de docent ze wel geven en anders hebben ouderejaars vast nog oude toetsen liggen. Met een beetje mazzel recycelt de docent zijn vragen. Ideaal.

Lees ook: 13 kleine dingen die je schooldag beter maken

#5. Zorg voor een stok achter de deur

Je leert net iets beter als je weet dat je moeder elk moment binnen kan vallen om te kijken of je wel echt achter je bureau zit en aan het leren bent. Heb je alleen wel een kans dat ze binnenkomt wanneer je aan het appen bent met je crush…

#6. Ga voor een actieve houding

Liggend op je bed leer je heel relaxed, maar waarschijnlijk niet zo snel. Rechtop aan je bureau voel je je actiever en kun je je waarschijnlijk een stuk beter concentreren.

#7. Zorg voor een ritme

Als je elke dag op dezelfde tijd studeert, ben je er op den duur zo aan gewend dat je supersnel begint en dus ook supersnel klaar bent.

#8. Ruim de boel op

Een opgeruimde kamer is een opgeruimd hoofd en dat zorgt ervoor dat je minder snel afgeleid bent en beter doorwerkt. Haal die stofzuiger maar uit de mottenballen dus!

Lees ook: 6 tips om relaxed het schooljaar door te komen