Je bent nu al een tijdje samen met je vriend(in) en jullie zijn ook al een stapje verder gegaan. Maar écht ontspannen tijdens de seks, wil je nog steeds maar niet lukken… GIRLZ to the rescue! Met deze acht tips voel jij je gegarandeerd een stuk zekerder tijdens de seks.

1. Ga douchen voor de seks
Het kan zijn dat je je onzeker voelt, omdat je bang bent dat je niet lekker ruikt. En wat is dan een betere oplossing dan een douche? Zo is dat lekkere geurtje sowieso gegarandeerd en hoef je dààr in ieder geval niet meer zenuwachtig om te zijn!

2. Masturbeer
Door zelfbevrediging leer je je eigen lichaam kennen en weet je precies wat je lekker vindt. En dat kun je dan ook weer doorgeven aan je lover! Zo kun je precies aangeven wat je wilt.

3. Draag sexy ondergoed
Ga naar de winkel en koop een setje waar jij je supergoed in voelt. Wedden dat jij je straks veel zekerder voelt? Want jij weet wat je onder je kleding aanhebt…

Lees ook: 6 tekenen dat je niet klaar bent voor seks

4. Bouw dingen langzaam op
Ga niet in één keer over op de daad, maar bouw het langzaam op. Eerst even zoenen met je lover werkt ontspannend en zal er zeker voor zorgen dat jij je meer op je gemak voelt.

5. Houd het licht gedimd
Vind je het niet fijn om in het volle licht je body te showen? Maak de kamer iets donkerder. Of doe alle lichten uit, behalve de televisie.

6. Houd desnoods één kledingstuk aan
Het is niet verplicht om compleet naakt te zijn tijdens de seks, dus als jij het fijner vindt om je beha of shirt aan te houden, moet je dat gewoon doen! En wie weet voel je je na een tijdje wél zekerder om het toch nog uit te doen.

7. Focus je op het gevoel
Probeer zo min mogelijk na te denken, want dat is echt nergens voor nodig! Natuurlijk ben jij geen pornoster, jij bent gewoon jij. En dat is precies wat jouw lover zoekt, anders heeft hij/zij geen seks met je! Ontspan gewoon en focus je op wat je voelt.

8. Het hoeft niet perfect…
Ach, wat is het ergste wat kan gebeuren? Seks hoeft niet perfect te gaan! En als er even iets mis gaat is het ook niet erg. Als je maar geniet!

Check ook de test: Welk sekstype ben jij?