Pff… zie jij ook altijd op tegen die berg huiswerk op je bureau? Gelukkig zijn er trucjes om veel sneller klaar te zijn. Je checkt ze hier!

#1. Maak het op de dag dat je het opkrijgt
Je stelt je huiswerk uit naar morgen, overmorgen… of zelfs de dag daarna! Niet zo slim, want het huiswerk blijft zich zo maar opstapelen en als je eindelijk iets gaat doen, ben je veel langer bezig, omdat je alweer bent vergeten waar de les over ging. Als je moeite hebt met meteen beginnen, kun je  een weekschema maken. Kies vaste momenten per dag waarop jij aan je huiswerk zit. Zo creëer je overzicht voor jezelf en stel je het huiswerk minder snel uit.

#2. Gebruik je tussenuren of de vrijgemaakte tijd in de les
Valt die ene les uit of mogen jullie het laatste kwartier aan jullie huiswerk besteden? Hmm… ga jij dan lekker buurten met je friends of ben jij meer een verstandig type? Het is best moeilijk om niet te gaan kletsen en aan die taaie stof te beginnen. Daarom is het verstandig om het voortouw te nemen.  Stel voor aan je bestie om samen even alle vragen te maken, zodat jullie na school meer vrije tijd hebben om lekker te shoppen. Handig toch?

Lees ook: 10 huiswerktips om je leven wat makkelijker te maken

#3. Schrijf alles goed op in je agenda
Je agenda is superbelangrijk. Je wilt toch niet die lastige klasgenoot zijn die continu moet vragen wanneer je wat af moet hebben? Door in je agenda goed te gebruiken, zie je meteen wanneer je het druk hebt en wanneer je kunt chillen.

#4. Maak je huiswerk met je BFF
Met je BFF kun je alles samendoen, dus ook je huiswerk maken. Huiswerk maken is niet altijd leuk, maar door samen het te maken gaat het vaak wat sneller. Door hardop te praten en dingen te bespreken ben je er zo doorheen! Als de een iets niet snapt, is er ook nog eens iemand anders die het uit kan leggen. Makkelijk hè! Tip: gebruik Facetime voor als je bestie en jij ver uit elkaar wonen. Extra tip: stop zodra jullie elkaar gaan afleiden, want dan schiet je er niets mee op.

#5. Ga ergens zitten waar je geen last hebt van afleiding
Altijd als je huiswerk aan het maken bent, gaat je moeder stofzuigen… of is precies dat leuke programma op tv! Grr… ga bijvoorbeeld op je kamer zitten en laat je telefoon en alles wat je af kan leiden beneden liggen. Zo zorg je dat jij je volledig kunt focussen op je huiswerk. Hoe meer jij je focust hoe sneller het werk af is. Het is logisch dat het soms uren lijkt te duren als jij tussendoor iets post op Instagram en met je BFF appt.

Lees ook: Gouden huiswerktips

#6. Vraag het gelijk als je iets niet snapt
Het liefst gelijk bij de leraar en anders aan je ouders. Als je iets niet snapt kan het wel eens uren duren voordat je door die opdracht bent. Als je het snapt gaat het vaak supersnel en ben je binnen een kwartiertje klaar. Zorg dus dat je het snapt voordat je de klas verlaat. Je zit liever vijf minuutjes langer bij de leraar dan dat je twee uur thuis zit te blokken, toch?

#7. Lees de huiswerkopdracht alvast door, dan weet je wat je te wachten staat
Niets is irritanter dan dat jij denkt dat je binnen tien minuutjes wel klaar bent en vervolgens drie uur bezig bent. Pff… het was niet moeilijk maar superveel! Als je opdracht doorkijkt als je 'm opkrijgt, kun je elke dag een beetje doen. Veel fijner dan dat je er om negen uur ’s avonds achterkomt en het de volgende dag af moet zijn!

#8. Verdeel je werk in stukjes
Het lijkt misschien veel sneller om alles in één keer de avond voor het proefwerk te leren, maar stiekem werkt het veel beter als je de stof in kleine stukjes leert en herhaalt. Als je elke dag een stukje doet, blijf je fris en steek je er uiteindelijk veel minder tijd in.

Lees ook: 7 apps die je huiswerk makkelijker maken