In de bus, op school, op de bank… overal bijt je op je nagels. Tja, dat ziet er niet echt fancy uit. Maar hoe kom je nou van nagelbijten af? Check dé acht tips.

1. Nagels lakken
Geef je nails een manicure of maak een mooie nail-art. Wedden dat jij je gelakte nageltjes zo lang mogelijk mooi wilt houden? Enne, nagellak smaakt echt niet lekker!

2. Vies goedje
Eén woord: Byte-x. Dit goedje smeer je op je nagels wat een heel bittere smaak geeft als je het weer eens waagt om te gaan bijten.

3. Los stress op!
Jij bijt waarschijnlijk nagels omdat je stress hebt of ergens over in zit. Los het probleem op, praat bijvoorbeeld die ruzie met je BFF uit, stel je huiswerk niet uit tot het allerlaatste moment en maak het goed met je ouders. Wedden dat het nagelbijten gelijk een stuk minder zal worden?

4. Korte nagels
Probeer je nagels kortgeknipt te houden. Veel girls laten hun nagels extra lang groeien zodat ze er lekker op kunnen bijten. Als je nagels kort zijn, is het moeilijker en misschien minder aantrekkelijk om te gaan bijten.

5. Handschoentjes aan
Zorg voor een 'obstakel' tussen je nagels en je mond door handschoentjes aan te trekken. Oké, we begrijpen dat je niet in de klas met handschoenen kunt gaan zitten, maar doe ze bijvoorbeeld aan als je op de fiets zit of voor de tv.

6. Nagelverharder
Gebruik een nagelverharder. Deze lak koop je bij de drogist en maakt je nagels een stuk harder. En hardere nagels zijn veel moeilijker om op te bijten dus win, win!

7. Zoek de oorzaak
Op je nagels bijten, doe je vaak uit verveling. Zoek de oorzaak en pak bijvoorbeeld een stressballetje om jezelf af te leiden.

8. Wees bewust
Probeer je bewust te worden van je gedrag als je weer begint met bijten. Vraag je ouders of je BFF je ook een seintje te geven als je weer je vingers in je mond hebt. Vaak merk je niet eens meer dat je het doet, omdat het zo’n gewoonte is geworden.

Lees ook: Zo beschadig je je nagels zonder het te weten