ouders

8 tips voor als je ouders gaan scheiden

Jaren waren jouw ouders een gelukkig stel, maar nu hebben ze besloten om te gaan scheiden. Dit is natuurlijk helemaal niet leuk! Daarom hieronder wat tips hoe je hiermee kunt dealen.

1: Schuldige

Het is belangrijk te weten dat het niet jouw schuld is dat je ouders gaan scheiden. Ze hebben dit samen besloten. Mocht je hier toch over twijfelen, praat met je ouders.

2: Ruzies

Meng je vooral niet in hun ruzies. Zij zijn hier de volwassenen en moeten er samen uit zien te komen. Daar heb jij niks mee te maken.

3: Sad & Lonely

Het is oké om je sad en lonely te voelen. Je ouders gaan uit elkaar en dat is niet niks. Schrijf daarom dingen op papier. Dat lucht op.

4: Rechten

Weet dat als je ouders gaan scheiden dat je rechten hebt. Wanneer je onder de 18 bent, mag je niet beslissen bij wie je gaat wonen. Maar je stem geldt zeker. Je kunt hiervoor naar een rechter gaan of een brief schrijven over wat jij wil.

5: Contact

Geef zelf aan of je contact wilt houden met allebei je ouders. Als dit goed geregeld is kun je opschrijven wanneer je bij wie bent. Wel zo handig om te weten met afspraakjes plannen met je friends.

6: Villa Pinedo

Wil je erover praten maar niet met je vader of moeder? Kijk dan eens op de website Villa Pinedo. Daar kunnen ze je koppelen aan een buddy, zodat je altijd iemand hebt om mee te praten.

7: Je mag best wat zeggen!

Als een van je ouders heel negatief is over de ander, mag je daar best iets van zeggen. Begrijpelijk, als je dit lastig vindt. Maar het is gewoon niet leuk als de een de ander steeds afkraakt.

8: Talk with friends

Praat met vrienden die ook in deze situatie zitten. Zij kunnen je vast ook goede tips geven.

Let’s be positive

  • Je gaat met allebei je ouders op vakantie
  • Je gaat vaker een dagje weg
  • Meer zakgeld. Wat naar 😉

Wil jij nou nog meer tips? Check dan GIRLZ #1, deze ligt nog een weekje in de winkels. Hurry!

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je ook gescheiden ouders?

Gerelateerde artikelen