Is jouw kledingkast ook altijd een rommeltje? Liggen je kledingstukken dwars door elkaar en kun je echt nooit meer iets vinden? Kledingkasten worden vaak snel een troep, daarom hier 8 tips voor een nette kledingkast.

1. Haal heel je kast leeg
Voordat je begint aan je opruimklus is het handig om gewoon álles uit je kast te halen. Zo heb je een lege kledingkast en kun je het makkelijk opnieuw indelen. Doe er meteen een stofdoekje doorheen, dan kun je echt goed beginnen met  opruimen.

2. Basics bij elkaar
Snel een hemdje nodig? Het is makkelijk om je basics zoals hemdjes en zwarte/witte shirtjes bij elkaar te leggen. Mocht je dan een hemdje nodig hebben, kun je dit makkelijk van de stapel halen.

3. Verdeel je hang- en legdingen
Niet alles hoef je op te vouwen en niet alles hoef je op te hangen. Hang jurkjes, rokjes en bloesjes op, dan kreukelt het niet zo snel. Shirts en truien kun je gewoon opvouwen en verdelen in stapels. Ook is het slim om per categorie op te hangen, dus vesten bij vesten, jurkjes bij jurkjes etc.

4. Mandjes voor ondergoed en sokken
Het is handig om voor je ondergoed en sokken aparte manden te hebben. Zo zwerven deze dingen niet rond in je kast en kun je makkelijk nieuwe sokken pakken wanneer je ze nodig hebt.

5. Gooi niet zomaar dingen terug
Wanneer je iets een dag hebt gedragen en nog een dag kunt dragen, gooi het dan niet terug in de kast, maar hang of vouw het netjes op! Zo wordt het geen rommeltje in je kast.

6. Sorteer op seizoen
Hou je winter- en zomerkleding gescheiden. Nu de winter eraan komt, is de kans wel heel klein dat je nog korte broekjes of crop tops gaat dragen. Doe deze kleren in een grote koffer of doos en zet ze bijvoorbeeld op zolder.

7. Gooi af en toe dingen weg
Dat lelijke shirt wat je al 5 jaar hebt en wat vol gaten zit, mag je best een keer weggooien hoor! Als je dingen niet draagt, kun je er best een goed doel mee blij maken. Als het echt kapot is, kun je het beter gewoon weggooien.

8. Ruim op!
Hou je kledingkast goed bij, maar ruim hem één keer in het half jaar goed uit! Zo blijft je kast er netjes uitzien en is de boel lekker geordend. 

Doe ook de test: Welke eyelinerlook past bij jou?