Waarschijnlijk maak je op vakantie in twee weken net zo veel foto’s als in de rest van het schooljaar bij elkaar. Dan is het wel fijn als die pics er een beetje geslaagd uitzien. Met deze tips is dat geen enkel probleem!

#1. Check het licht
De middagzon zorgt vaak voor foto’s die deels overbelicht en deels heel donker zijn. In de avond is het licht juist veel zachter, waardoor je pics vaak veel mooier worden. Even wachten tot na het eten, dus!

#2. Check je make-up
Op vakantie is het vaak warm, waardoor je make-up makkelijk uitloopt. Check daarom voor je een foto neemt even of je mascara niet toevallig op je kin is beland.

#3. Zet je flits uit
Een flits zorgt vaak voor rode ogen, overbelichting en het verdwijnen van alle sfeer uit je foto. Gebruik ‘m dus alleen als het echt niet anders kan.

Lees ook: 7 kinderachtige dingen die je wilt doen deze zomer

#4. Kijk niet tegen de zon in
Leuke foto, jammer dat je je ogen dicht hebt. In de zomer knijp je je ogen bijna altijd samen als je tegen de zon in wordt gefotografeerd. Zorg daarom dat de zon aan de zijkant is, of dat je foto’s maakt in zacht (avond)licht.

#5. Vergeet de zijkanten niet
Je hebt vaak de neiging om dat wat je fotografeert in het midden van de foto te zetten, maar je pics worden net wat spannender als je dat net naast het midden zet. Bonus: bij een selfie zie je zo ook meer van de omgeving.

#6. Maak spontane pics
Leuk hoor, al die geposeerde selfies, maar waarschijnlijk denk je straks vooral terug aan alle leuke dingen die je op vakantie hebt gedaan. Maak daarom ook actiefoto’s. Je friends die samen het zwembad in springen, is waarschijnlijk net iets leuker dan de vijfhonderdste selfie voor de caravan.

Lees ook: 4 tips voor een perfecte vriendinnenvakantie

#7. Let op de achtergrond
Toch een beetje jammer als op de mooiste foto van je vakantielover een helikopter op zijn hoofd lijkt te landen. Check de achtergrond dus even en maak een paar shots, dan voorkom je zulk soort problemen.

#8. Ken je camera (of telefoon)
Je campingfriend maakt de mooiste pics, terwijl bij jou alles wazig wordt. En toch hebben jullie dezelfde phone… Waarschijnlijk heeft zij zich iets beter verdiept in allerlei knopjes, terwijl jij je camera vijf eeuwen geleden per ongeluk hebt ingesteld op nachtstand. Graaf de handleiding dus maar op en verdiep je even in alle knopjes.

Lees ook: 6 gratis dingen om te doen in de vakantie