Vrienden maken. Het lijkt een makkelijke opgave, maar helaas is deze skill niet voor iedereen even easy. Vind jij het lastig om nieuwe contacten te leggen? No worries, je bent heus niet de enige. En om je een handje te helpen hebben wij acht tips voor je op een rijtje gezet! Voor je het weet lees jij samen met je nieuwe BFF de nieuwe GIRLZ.

Tip 1: let op je houding
Wees vriendelijk en vergeet niet te glimlachen. Op deze manier straal je interesse uit en zullen mensen eerder naar je toekomen.

Tip 2: praat!
Anders gebeurt er natuurlijk nog niks… Waar je ook bent, zie elke plek als een nieuwe kans om vrienden te maken. Wees niet bang contact te zoeken met de mensen om je heen. Begin bijvoorbeeld met het vragen naar hobby’s. Zo kom je er gelijk achter of jullie interesses met elkaar delen!

Tip 3: ga bij een club
Ga op een teamsport of bij een club waar mensen interesses met je delen. Zo hebben jullie meteen iets gemeen en dus gespreksstof.

Tip 4: begin zelf een club
Als je geen geschikte club kunt vinden voor jouw interesses: start er zelf één!

Tip 5: show yourself!
Sla uitnodigingen niet af, maar laat jezelf overal zien. Ga naar dat personeelsuitje, schoolfeest of de introductiedagen, want dit zijn dé plaatsen voor het maken van nieuwe vrienden.

Tip 6: geef een feest
Je kunt natuurlijk ook zelf een feestje geven. Vraag aan jouw vrienden of ze elk iemand meenemen, zodat je meer mensen en dus potentiële vrienden leert kennen. Jullie hebben in ieder geval al één ding gemeen: jullie vriend(in)!

Tip 7: internet
Het internet is ook een goed platform voor het leggen van nieuwe contacten, bijvoorbeeld via Facebook of een chatsite. Maar vergeet nooit dat dit niet altijd even veilig is. Je weet nooit zeker of degene met wie jij chat wel écht de persoon is die jij denkt dat hij/zij is!

Tip 8: wees jezelf
En last but not least: wees eerlijk en blijf altijd jezelf. Als jij je niet anders voordoet dan je bent, zul je ook vrienden maken die jou mogen om wie je echt bent. Zo maak je real friends voor een leven lang!