Ben jij team Christmas of sla jij deze feestdagen liever gewoon over? Hieronder 8 redenen waarom kerst eigenlijk helemaal niet leuk is en je het beter kan overslaan.

Waarom kerst niet leuk is:

#1. Die kerstliedjes hoor je al sinds september en laten we eerlijk zijn: het is even leuk, maar niet maandenlang, 24/7!

#2. Al die verplichtingen die bij kerst komen kijken zijn zo vermoeiend. Je hopt van de ene familie naar de andere familie en je moet overal happy doen, ook als je daar helemaal geen zin in hebt…

#3. Ook al ben je geen keukenprinses, iedereen verwacht wel dat je met de familie lekkere dingen maakt voor tijdens het kerstdiner. Ook al heb je aangegeven dat je geen cooking skills hebt.

#4. Je bent al wekenlang op zoek naar de mooiste Christmas dress en die vind je veel te laat en dat zorgt weer voor heel veel stress…

#5. Heb je eindelijk een kerstjurkje gescoord, bedenk je dat je eigenlijk nog een outfit nodig hebt voor Tweede Kerstdag. OMG!

#6. En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over al die kerstcadeautjes… Het zou toch veel relaxter zijn als je weken voor kerst niet als een gek door de winkelstraat hoeft te rennen op zoek naar kerstcadeautjes voor de family?!

#7. Ieder jaar wil jij een nieuwe kerstfilm kijken, maar nee hoor: ook dit jaar moet je weer verplicht Home Alone kijken… Hoe leuk de film ook is, iets anders is ook wel een keer leuk!

#8. Tijdens het kerstdiner heb jij je helemaal volgepropt met yummy food, maar daardoor zit dat jurkje ineens wel heel strak. Even snel je onesie aantrekken is dan ook geen optie… Eigenlijk zou dat gewoon de Christmas dresscode moeten worden: onesies!

[shoppable_snippet id=197d]

Lees ook:

Beeld: 123RF