first date eerste date

9 dingen die je herkent als je een eerste date hebt

Yay! Je gaat eindelijk uit met die ene cutie, maar een eerste date kan superspannend zijn. Deze dingen herken jij vast wanneer je voor het eerst gaat daten. Check them out!

#1. Kledingstress

De ellende begint al voordat je daadwerkelijk op je eerste date gaat, want wat moet je aan?! Je hele kledingkast ligt over je vloer verspreidt en nog steeds kun je niks leuks vinden. Help!

Hilary Duff Clothes GIF - Find & Share on GIPHY

#2. Tijd

Jullie hebben dan misschien wel een tijd afgesproken, maar ga je eerder komen, wat later of precies op tijd? Het maakt een goede indruk en je komt geïnteresseerd over als je te vroeg of op tijd komt. Te laat is niet zo heel netjes, girl.

Mr Bean Waiting GIF by moodman - Find & Share on GIPHY

#3. Wie is het?

Klinkt net een beetje als dat spel en toe be honest is het dat ook. Want ook al heb je foto’s gezien en ken je diegene misschien ook wel in real life. Het kan best lastig zijn om iemand te herkennen in a crowd. Spreek daarom een vaste plek af waar jullie elkaar ontmoeten dan komt het goed!

Ian Mckellen Hello GIF by The Animal Crackers Movie - Find & Share on GIPHY

#4. Hallo!

Uhm, begroeten is altijd een beetje ongemakkelijk, want hoe doe je dat eigenlijk? Zeg je gewoon ‘hoi’? Zwaai je? Glimlach je? Schud je handen? Knuffel je? Kus je elkaar op de wang? Jeetje, zoveel keuze. Onze tip: doe waar jij je prettig bij voelt en laat het gewoon op je afkomen.

Canadian Kiss GIF by CBC - Find & Share on GIPHY

#5. Awkward silence tijdens de eerste date

Jup, die gaan er sowieso zijn, girl. Maar dat is helemaal niet erg! Wanneer je bijvoorbeeld in de bios bent, is het juist chill als jullie weinig praten. Als jullie ergens op een terrasje zitten en er is een awkward silence, let it be. Je kunt eventueel als het echt te lang duurt het gesprek weer op gang brengen.

The Next Step Netflix GIF by Lost & Found Music Studios - Find & Share on GIPHY

#6. Eten en drinken

Grote kans dat er eten en drinken bij jullie eerste date aan te pas komt. Maar wat ga je drinken? Wat ga je eten? Jeetje, je wist niet dat er zoveel verschillende keuzes waren. Je kunt altijd voorstellen om iets samen te delen, zodat je twee verschillende dingen kunt eten. Yummy!

Episode 9 Sarah GIF by Friends - Find & Share on GIPHY

#7. Wie betaalt?

Ben jij een girl die het heerlijk vindt wanneer er voor haar betaald wordt? Maybe is het het beste om de rekening te splitten, zodat hij/zij niet alles hoeft te betalen en dan zit je ook niet per se aan een tweede date vast.

Vintage Money GIF - Find & Share on GIPHY

#8. Afscheid

Oh no, nog zo’n awkward moment. Want hoe neem je afscheid van elkaar? Loop je snel weg? Zwaai je en glimlach je? Bedank je je crush voor de leuke eerste date (sowieso slim om te doen)? Kus je elkaar? Huggen? De keuze is again reuze, maar we blijven erbij: doe waar jij je goed bij voelt.

Awkward Hug GIF - Find & Share on GIPHY

#9. Na de eerste date

Pfieuw, je hebt de date overleeft, maar wat nu? Ga je meteen een appje sturen? Wacht je tot diegene jou appt? Komt er een vervolgdate? Oh man, dat daten is maar een partij ingewikkeld…

Call Me Hello GIF by The Animal Crackers Movie - Find & Share on GIPHY

Lees ook:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen