Heb jij al een keer getongzoend? Of nog niet en ben je super zenuwachtig voor je first kiss ? Dit zijn 9 dingen die vaak misgaan tijdens jouw eerste keer zoenen.

1. Wasmachine
Te snel draaien met je tong is een echte no go tijdens de eerste keer zoenen. Kus je met iemand die al een keer eerder heeft gezoend? Laat hem dan het tempo bepalen en ga hier in mee. Wanneer je merkt dat je te snel rondjes draait, kun je gewoon een beetje langzamer gaan.

2. Beugels
Je hebt vast alle horrorverhalen over beugels wel gehoord. Zo zou je bijvoorbeeld aan elkaars beugel kunnen blijven hangen. Maar no worries, want dat gebeurt bijna nooit hoor! Het kan wel voorkomen dat jullie beugels tegen elkaar aanbotsen, maar de kans is klein dat jullie echt aan elkaar blijven haken.

3. Ogen open of dicht?
Zoenen met je ogen open ziet er altijd een beetje raar uit. Je kunt dan namelijk om je heenkijken en dat is eigenlijk niet de bedoeling. Degene die je zoent moet namelijk jouw prioriteit zijn. De meeste mensen hebben hun ogen dicht als ze zoenen. Zo kunnen ze zich ook beter concentreren.

4. Wapperende handen
Leuk dat zoenen, maar waar laat je in hemelsnaam je handen? Om zijn nek? Op zijn gezicht? In zijn zij? Naast je lichaam? Doe wat voor jou het fijnst voelt, maar naast je eigen lichaam is natuurlijk niet zo persoonlijk.

Doe ook de test: Ben jij klaar voor de volgende stap?

5. Kwijlen
Oeps, het is natuurlijk niet heel charmant als je heel veel slijm in je mond hebt. Neem af en toe pauze als je teveel slijm in je mond krijgt Β Want je wilt natuurlijk niet dat je kwijl uit je mond druipt.

6. Stinkadem
Poets je tanden als je weet dat het gaat gebeuren of neem een kauwgompje om vieze luchtjes uit je mond te verwijderen.

7. Tanden stoten
Het kan zijn dat je zo enthousiast bent dat jullie tanden tegen elkaar aan stoten. Geen probleem hoor, maar probeer je een beetje in te houden zodat het niet meerdere keren gebeurt.

8. Neuzen botsen
Vergeet niet je hoofd schuin te houden wanneer je jouw crush gaat zoenen. Anders botsen jullie neuzen tegen elkaar en in het ergste geval krijg je daar een bloedneus van.

9. C’est fini
Hmm, je bent klaar met zoenen, maar wat doe je daarna? Probeer een gesprek aan te knopen, en vraag niet hoe hij het vond. Vaak maakt dit het super awkward. Over iets super randoms beginnen is ook raar, dus probeer het zo natuurlijk mogelijk te houden.

Doe ook de test: Ga jij de liefde vinden in 2017?