Soms kun je je ouders wel schieten, vooral als ze weer eens aankomen met één van hun wijsheden. Please, die zijn zóóó 1970. En toch hebben le parents best wel eens gelijk. Wanneer? Check het hier!

#1. Die jongen is fout
Of course kan het zo zijn dat le parents het lastig vinden dat hun kleine meisje groot wordt en dat ze  daarom niet zo op een vriendje zitten te wachten. Als ze echt blijven volhouden dat deze boy niet zo geschikt voor je is, is het altijd slim om nog eens kritisch naar ‘m te kijken. Is ’t een player? Is-ie zo relaxed omdat hij eigenlijk verslaafd is aan wiet? Of krijg je wel erg dure cadeaus van hem (loverboy!)? Dan hebben je ouders misschien gelijk.
 

#2. Je hebt je winterjas nog nodig
Jij dacht dat je een goede weerapp had? Je moeder is beter. Ook als ze al een week niet is buiten geweest. Als zij het zegt, trek je dus gewoon je winterjas aan. Altijd.

#3. En wat zeg je dan?
Deze zin hoeven je ouders hopelijk niet zo vaak te gebruiken, maar even bedanken voor het spelen is of course iets waar ze helemaal gelijk in hadden.

#4. Komt wel goed schatje
Jij bent helemaal van slag, omdat je boyfriend het heeft uitgemaakt en dan zegt je vader ‘dat ’t wel goedkomt’. Aaargh! Snapt hij dan niet hoe vreselijk deze periode is? Dan heeft hij ook nog eens gelijk. Bummer.

Lees ook: 10 smoesjes die iedereen aan zijn ouders vertelt

#5. Het maakt niet uit wie er begon
Komt de stoom bij jou uit je oren, omdat je bestie zó onredelijk was? Dikke kans dat je ouders zeggen dat het ook een beetje je eigen schuld was dat jullie ruzie hadden. En nee, het maakt niets uit wie er begon. Hmmm.

#6. Vergeet de zonnebrand niet
Ga je lekker naar het strand, komt je moeder achter je aan gerend met een enorme fles zonnebrand. Eigenlijk zou ze je ter plekke het liefst insmeren, maar dat weet je nog net te voorkomen. Sterker nog, je vergeet de hele dag te smeren en bent de volgende dag supersjaggie en verbrand. Had je nou maar geluisterd.

#7. Een paar goede vrienden is genoeg
Je moeder kan het niets schelen dat jij niet de populairste van de klas bent, want ‘een paar goede vrienden is meer dan genoeg’. Tja… zit vast iets in.

Lees ook: 10 schoolblunders die elke girl een keer maakt

#8. Niet appen op de fiets
Trekt jouw vader je telefoon bijna uit je handen als hij je ziet appen op de fiets? Gelijk heeft hij. Er vallen al genoeg verkeersdoden, die kans hoef jij niet te vergroten door de hele tijd op je scherm te kijken.

#9. Let it go!
Ja, je docent was onrechtvaardig, maar of je daar nou drie weken later nog mee bezig moet zijn? Misschien hebben je ouders dan toch wel gelijk als ze je ervan proberen te overtuigen om het te laten gaan.

Lees ook: 10 gekke dingen die met je lichaam gebeuren als je zoent