Het is een supergoede manier om je lichaam te leren kennen en het voelt nog fijn ook. Toch zijn er heel veel fabeltjes over zelfbevrediging. Herken jij ze?

#1. In een relatie hoor je niet te masturberen
Fabel. Door te masturberen leer je je lichaam goed kennen. Je weet zo wat je fijn vindt en wat niet en dat is alleen maar hartstikke fijn als je daarna seks hebt met je lover.

#2. Elke dag masturberen is slecht
Fabel. Het maakt niets uit hoe vaak je masturbeert. Als je het fijn vindt om het drie keer per dag te doen, is dat prima, maar als je blijft steken op eens per jaar is daar ook niets mis mee.

#3. Dieren masturberen ook
Feit. Jazeker, vogels, apen en paarden masturberen ook, dat is niet iets wat alleen mensen doen.

#4. Alleen jongens doen aan zelfbevrediging
Fabel. Jongens masturberen misschien iets vaker dan girls, maar dat wil zeker niet zeggen dat zij de enige zijn. Cijfers verschillen, maar volgens onderzoekers masturbeert meer dan de helft van de girls.

#5. Van masturberen word je blind
Fabel. Hoeveel blinde girls van jouw leeftijd ken je? Precies. De meeste girls masturberen, maar niemand is blind. Dit is gewoon een heel oud fabeltje. Niets van geloven dus.

Lees ook: 9 veel gestelde vragen over masturberen

#6. Het is normaal dat je niet klaarkomt als een boy in je gaat met zijn penis
Feit. De meeste girls raken niet zo opgewonden van alleen penetratie dat ze klaarkomen. Om dat te bereiken, kun je beter over je clitoris wrijven. Dat kan je lover doen, maar je kunt het ook zelf doen. En yep, dan doe je dus eigenlijk tijdens de seks aan zelfbevrediging.

#7. Je slaapt er beter door
Feit. Door te masturberen maak je endorfines aan en die stofjes zorgen ervoor dat je ontspant.

#8. Het is goed tegen menstruatiepijn
Feit. Als je jezelf bevredigt, stroomt er meer bloed naar je bekken en dat zorgt er dan weer voor dat je minder voelt van je menstruatiepijn.

#9. Als je vaak masturbeert, kun je later geen kinderen meer krijgen
Fabel. Dit is een superoude fabel over masturberen, maar er is helemaal niets van waar. Gelukkig maar, anders zouden er weinig kinderen geboren worden.

Lees ook: 6 dingen die je wilt weten als je de eerste keer gaat masturberen