girl meisje

9 redenen waarom het soms vervelend is om een meisje te zijn

Make-uppen, shoppen en kletsen met je friends. Meestal is het superfun om een meisje te zijn, maar er zijn een paar van die dingen die echt stomvervelend zijn als je een girl bent. Welke herken jij?

Make-uppen, shoppen en kletsen met je friends. Meestal is het superfun om een meisje te zijn, maar er zijn een paar van die dingen die echt stomvervelend zijn als je een girl bent. Welke herken jij?

#1. Je bent als meisje ongesteld

Je maandelijkse bloedbadje is echt geen feestje, maar je krijgt het toch. En dan moet je er ook nog eens voor zorgen dat je altijd tampons en maandverband met je meesleept. It’s not cheap to be a girl…

#2. Mensen verwachten dat je je benen scheert

Ook in de winter. Ook als niemand ze ziet, behalve tijdens het passen als je gaat winkelen. Alsof er iets mis is met een vachtje…

#3. Je gaat misschien minder verdienen dan boys

Superoneerlijk, maar nog steeds waar: vrouwen verdienen minder dan mannen. Ook als ze precies hetzelfde werk doen. Say whut?! Tijd om keihard te onderhandelen!

#4. Je ´mag´ niet met meerdere boys/girls zoenen

Want dan ben je een slet. Als hij op één avond vier meiden verslijt, is-ie stoer. Life isn’t fair.

#5. Je lichaam verandert ineens supererg

Oké, dit hebben boys ook. Maar toch, het kan best verwarrend zijn om ineens een heel ander lichaam te hebben dan een halfjaar geleden. Wat doen die borsten daar ineens? En zo’n bh zit toch gewoon niet fijn?

#6. Het beauty-ideaal is compleet onhaalbaar, maar je moet er toch aan voldoen als meisje

Niemand is superslank, superstrak en heeft een superknap gezicht. Zelfs topmodellen niet, want die worden net zo lang gephotoshopt tot het lijkt alsof ze er perfect uitzien. En toch lijkt iedereen te verwachten dat jij er elke dag awesome uitziet. Right…

#7. Je ouders zijn überbeschermend

Alleen over straat gaan als het donker is? Nope, jouw paps en mams halen je op. En spotten daardoor ook meteen even dat je staat te zoenen met die super hotte boy/girl na het schoolfeest. Great… Toch ben je er stiekem wel blij mee, want je vindt het zelf ook best eng om in je eentje naar huis te fietsen.

#8. Je moet supersociaal zijn

Ooit heeft iemand besloten dat boys supergoed zijn in het repareren van opa’s telefoon, terwijl girls socializen met oma. Uh… ja. Misschien ben jij toevallig veel beter in het repareren van stuff. Mag je broertje de volgende keer lekker kletsen, hihi.

#9. Je hebt veel meer kans op een blaasontsteking als meisje

En heb je ooit wel eens gehoord van een boy met een schimmelinfectie? Precies. Ook weer zo’n last die de girls in hun eentje moeten dragen.

Beeld: iStock

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit voor jou ook herkenbaar?

Gerelateerde artikelen