9 tips als je een blaasontsteking hebt

Een blaasontsteking hebben is nooit leuk. Je hebt een branderig gevoel bij het plassen, plast kleine beetjes en als dat nog niet genoeg is, heb je ook nog eens continu het gevoel dat je alwéér moet plassen… Wij geven je negen tips als je een blaasontsteking hebt!

Een blaasontsteking hebben is nooit leuk. Je hebt een branderig gevoel bij het plassen, plast kleine beetjes en als dat nog niet genoeg is, heb je ook nog eens continu het gevoel dat je alwéér moet plassen… Wij geven je negen tips als je een blaasontsteking hebt!

1. Bel de huisarts
Als je de symptomen van een blaasontsteking herkent, is het slim om even langs de huisarts te gaan. Je kunt een potje urine inleveren, waarna het getest wordt op een blaasontsteking. Wanneer blijkt dat je er inderdaad eentje hebt, zal de dokter je een antibioticakuur geven. Zo ben je er binnen no time weer vanaf!

2. Drink meer water
Misschien lijkt dit niet logisch omdat je dan nóg vaker moet plassen, maar het is echt goed om het toch te doen. Als je genoeg drinkt worden de bacteriën uit je blaas gespoeld. Als je het volhoud genoeg te blijven drinken, zal je zien dat het plassen vanzelf minder pijn gaat doen.  

3. Exit cafeïne
Skip zoveel mogelijk cafeïnehoudende drankjes zoals cola of koffie. Deze kunnen je blaas nog meer irriteren.

4. Houd je plas niet op
Het beste is om altijd meteen naar het toilet te gaan zodra je voelt dat je moet plassen. Door het direct te doen zorg je ervoor dat je de schadelijke stoffen uitplast. Ook moet je er altijd voor zorgen dat je je blaas helemaal leeg plast, want in de urine die achterblijft kunnen bacteriën gaan groeien.

5. Blijf in de buurt van een toilet
In verband met tip 3 kun je er het beste voor zorgen dat je altijd in de buurt van een toilet bent. Zo kan je meteen gaan wanneer je moet!

6. Plas na de seks
Tijdens seks komen er heel makkelijk bacteriën in je plasbuis terecht. Als je na de seks meteen plast, kunnen deze je lichaam direct weer verlaten.

7. Hygiëne
Zorg ervoor dat je het down under elke dag wast. Alleen water is meer dan voldoende!

8. Cranberry’s
Wist je dat cranberry’s supergoed zijn voor je blaas? Het is dus slim om elke dag een handje te eten wanneer je een blaasontsteking hebt. Je kunt ze heel easy kopen bij de supermarkt of natuurwinkel. Gooi ze bijvoorbeeld door de yoghurt met wat muesli. Lekker én gezond!

9. Katoenen ondergoed
Wanneer je een blaasontsteking hebt, kun je het beste even geen string of nylon onderbroeken dragen. Bacteriën kunnen hier makkelijker in leven en daardoor zal de ontsteking niet snel overgaan. Katoenen, luchtige onderbroeken zijn het beste.

Lees ook: Ocean Spray tegen blaasontsteking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen