Heerlijk zo’n warme dag, maar als het bedtijd is is de hitte niet je beste vriend. Je ligt in je bed te woelen, je dekens worden klam en je begint te zweten. Niet echt een goede nachtrust waar je op gehoopt had, maar geen nood! Deze tips zullen ervoor zorgen dat je weer heerlijk kunt slapen.

Tip 1: ramen dichtdoen
Door de warme wil je meteen je ramen opengooien en lekker afkoelen, maar dit kun je dus beter niet doen. Als je je ramen opendoet wordt je kamer juist gevuld met warme lucht terwijl je koelere lucht wilt. ’s Avonds kun je wel alles opzetten want dan is het buiten afgekoeld.

Tip 2: apparaten uit
Apparaten creëren warmte, dus je kunt het beste apparaten die je niet altijd gebruikt zoals je tv, computer of verlichting beter uitzetten.

Tip 3: ventilator
De ouderwetse oplossing: een ventilator aanschaffen. Een ventilator haalt lucht van achteren en blaast het aan de voorkant uit. Zo krijgt je kamer lekker koele lucht binnen.

Tip 4: slaap beneden
Is jouw kamer op zolder? Dat is natuurlijk ideaal, maar in de zomer wat minder. De warme lucht in huis stijgt namelijk naar boven en dan heb je grote kans dat het bloedheet wordt in jouw zolderkamer. Daarom kun je beter beneden slapen, dat scheelt weer een paar graden…

Tip 5: ijskoud water
Vul een fles met water en doe dit in de vriezer. Als dit goed bevroren is haal je deze eruit en doe je dit een bak. Plaats de bak onder je ventilator. Doordat de lucht langs het bevroren water gaat, koelt de lucht af.

Tip 6: natte doek
Wist je dat je warmte verliest via je hoofd? Om lekker af te koelen kun je het beste een washandje natmaken en deze op je voorhoofd leggen. Een andere optie is een handdoekje natmaken en in je nek liggen. Snel en simpel afkoelen dus.

Tip 7: wandelen
In de zomer blijft het langer licht. Je kunt dan eventueel voor het slapengaan nog even een wandeling maken. Buiten is het dan inmiddels al afgekoeld en dan voel je je daarna ook een stuk afgekoelder.

Tip 8: genoeg drinken
Zorg ervoor dat je voldoende drinkt. Je wilt namelijk niet uitdrogen in deze hitte. Als je genoeg hebt gedronken dan kun je veel beter slapen.

Tip 9: lekker douchen
Je hoeft geen ijskoude douche te nemen, maar je kunt iets kouder douchen dan normaal. Je kun dan lekker afgekoeld je bedje induiken.

Lees ook: Help! Ik kan niet in slaap komen