Elke girl heeft wel een last van hoofdpijn. Maar als je migraine hebt, is een paracetamolletje vaak niet genoeg… Heb jij wel eens last van migraine? Lees hier wat je eraan kunt doen!

 

 

 

 

 

 

1. Vind een donkere, rustige plek
Wanneer je last hebt van migraine ben je extreem gevoelig voor licht en geluid. Daarom is het het beste om een rustige en donkere plek te vinden en daar even te gaan liggen. En wanneer jij een girl bent die regelmatig last heeft van migraine-aanvallen, is het slim om er altijd voor te zorgen dat je een zonnebril bij je hebt.  

2. Water
Drink genoeg water! Voldoende water drinken helpt om je hoofdpijn te verlichten en het zelfs te voorkomen.

Lees ook: 10 redenen om meer water te drinken

3.  Beweeg
Volgens onderzoekers is sporten een supergoed medicijn tegen migraine. Als je voldoende beweegt kan een volgende aanval worden voorkomen en ook de duur ervan afnemen.

4.  Let op je eten
Sla geen maaltijden over en zorg ervoor dat je op regelmatige tijden eet. Ook kun je sommige dingen beter skippen, zoals cafeïnehoudende drankjes, citrusvruchten en helaas… chocolade.

5. Ontspan
Soms wordt de hoofdpijn veroorzaakt door stress en in dat geval is het goed om even te relaxen. Neem een ontspannende douche, ga in bad of vraag of iemand je een hoofdmassage wil geven. Je zult zien dat het helpt!

6. Anticonceptie
Gebruik jij de pil en merk je dat je altijd hoofdpijn krijgt wanneer je ongesteld moet worden? In dat geval is het slim om even langs de huisarts te gaan. Hij/zij kan je dan een andere pil voorschrijven met een lagere dosis oestrogeen. Je hoofdpijn zal zo vast en zeker minderen!

7. Medicatie
Een aspirine of paracetamol kan de pijn verzachten. Zorg er altijd voor dat je iets bij je hebt, voor het geval dat!

8. Oorzaak vinden
Helpen alle bovenstaande tips niet en heb je geen idee wat de oorzaak is van jouw hoofdpijn? Houd dan een hoofdpijndagboek bij. Schrijf op wanneer je er last van krijgt en kijk of er een bepaald patroon zichtbaar is. Misschien kom je zo toch nog achter de trigger!

9. Ga naar de dokter
Wanneer je regelmatig last hebt van migraine en geen idee hebt waar het door komt, is het slim om even langs de huisarts te gaan. Hij/zij kan dan de oorzaak achterhalen en je medicijnen voorschrijven.

Lees ook: Een pilletje tegen de pijn