hoofdrekenen rekensommen tips voor betere cijfers rommelkont

9 tips voor betere cijfers!

School is niet voor iedereen even fun en makkelijk. Sommige girls hebben erg veel moeite met bepaalde vakken en moeten hard werken om goede cijfers te halen. Girlz! geeft tips om goede cijfers te halen op school.

School is niet voor iedereen even fun en makkelijk. Sommige girls hebben erg veel moeite met bepaalde vakken en moeten hard werken om goede cijfers te halen. GIRLZ geeft tips om goede/betere cijfers te halen op school.

1. Motivatie

Dit is heel belangrijk. Zonder motivatie zal je minder geconcentreerd zijn en informatie slechter onthouden. Je moet het dus echt willen en er hard je best voor doen, want uiteindelijk gaat het om jouw toekomst.

2. Let goed op!

Geschiedenis kan soms zo saai zijn en je wiskunde-leraar praat altijd heel langzaam. Probeer toch goed te luisteren naar wat je leraar te vertellen heeft en laat je niet afleiden door gezellige klasgenootjes. Die spreek je in de pauze wel weer. Het gaat nu om jouw cijfers.

3. Maak aantekeningen

Probeer tijdens het luisteren en het opletten ook aantekeningen te maken. In een les krijg je enorm veel info en het is onmogelijk om alles in je hoofd op te slaan. Maak dus duidelijke aantekeningen van belangrijke zaken die worden behandeld. Typ niet mee op je laptop, maar gebruik pen en papier. Dit is de beste manier om alles te onthouden.

4. Begin op tijd met leren

Het is niet handig om pas 1 dag voor het grote proefwerk te beginnen met leren. Deel je leerwerk op in 6 stukjes. Begin een week van tevoren en leer elke dag 1 stuk. Op de laatste dag voor het proefwerk leer je nog een keer alle stukken en dan zul je al merken dat de stof vrijwel helemaal in je hoofd zit.

5. Dipje

Soms loop het leren toch niet helemaal lekker en kom je in een dipje. Wees niet ongerust! Dat overkomt iedereen wel eens en dat dipje gaat zeker over. Vraag je vrienden of ze je willen helpen met leren of stap naar je leraar voor hulp.

Benieuwd wat jij anders zou moeten doen op school? Doe dan nu de quiz.

6. Hardop leren

Probeer je leerstof eens hardop op te lezen. Dit is een heel goede manier om alles beter te onthouden! Ga gewoon fijn in je kamer zitten en doe net alsof je een spreekbeurt houdt over je toets.

7. Routine

Leer op vaste tijden. Leer bijvoorbeeld voor het eten of na het eten twee uurtjes. Door dit elke dag te doen, krijg je veel meer routine en overzicht.

8. Dag van het proefwerk

Begin de dag van de belangrijke toets met een goed ontbijt. Eet je favoriete ontbijt zodat je de dag goed begint. Eet ook een banaan, deze zijn erg goed voor je concentratie en houden eventuele zenuwen in bedwang. Concentratie is deze dag het allerbelangrijkst. Concentreer je tijdens de toets goed op de vragen en laat je niet afleiden door geluidjes in de klas. Start rustig aan de toets en kijk vooral niet elke keer naar de klok.

9. Beloon jezelf na de toets

Ook al heb je je cijfer nog niet binnen, dat maakt niks uit. Jij hebt de toets gemaakt en er enorm veel tijd in gestoken. Je mag jezelf dus lekker belonen door een avondje geen huiswerk te maken of een halve bak Ben & Jerry’s op te eten zonder schuldgevoel!

Kom maar op met dat megagoede rapport!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe zijn jouw cijfers?

Gerelateerde artikelen