Break-ups zijn supervervelend. Als je het uitmaakt met je vriendje, luister je 1000 zielige songs en eet je 10 bakken ijs zodat je je snel beter voelt. Maar wat nu als je het uitmaakt met je BFF? Hoe overleef je een break-up met zo’n belangrijk persoon? Wij geven tien tips!

Schrijf je gevoelens op
Pak pen en papier en schrijf al je gedachten op. Dit lucht enorm op en laat je vaak dingen in een ander perspectief zien.

Niet roddelen
Ook al zijn jullie nu geen BFF’s meer, natuurlijk wil je de situatie niet nog erger maken. Dus ga niet roddelen over haar. Zoals we al eerder zeiden, het is beter om je gevoelens op papier te zetten dan iedereen te vertellen hoe je erover denkt.

Luisteren
Natuurlijk heb je je eigen mening over jullie break-up. Maar het is ook belangrijk om te luisteren naar je BFF. Hoor hoe zij er over denkt en misschien begrijp je haar dan beter en leer je er zelf ook van. Er bestaat misschien zelfs een kans dat jullie alles op kunnen lossen.

Pauze
Als jij en je BFF echt in een big fight zitten, neem dan even afstand van elkaar. Spreek af dat je elkaar een tijdje niet meer spreekt en zet al je gedachten op een rijtje. Grote kans dat je er over een paar weken heel anders tegen aankijkt. En kom je er dan achter dat je haar niet hebt gemist? Dan weet je ook al genoeg.

Kijk rond
Net zoals bij daten, mag je gerust rondkijken naar andere meiden die je aardig lijken. Maak een praatje met je aardige collega of dat leuke klasgenootje. Zo maak je snel nieuwe contacten en hopelijk ook vrienden. Zo voel je je een stuk minder alleen zonder je BFF.

Denk aan haar
Hoewel jullie geen BFF’s meer zijn en elkaar niet meer elke dag spreken, is het toch belangrijk om er voor haar te zijn. Is ze jarig of heeft ze haar schooldiploma gehaald? Stuur haar dan een lief kaartje of appje. Zo laat je weten dat je nog steeds aan haar denkt en om haar geeft.

Vergeven
Probeer je BFF te vergeven, wat er ook gebeurd is. Je hoeft het niet te vergeten, maar door haar te vergeven valt er een enorme last van je schouders en kun je snel verder. Dit is voor jullie allebei een stuk beter.

Accepteren
Geen één vriendschap is perfect en ruzies zullen altijd blijven. Nobody’s perfect en ook je BFF niet. Iedereen heeft haar negatieve kanten, maar het belangrijkste is om deze kanten te accepteren. Je wilt toch ook dat zij jouw mindere kanten accepteert?

Laat haar gaan
Soms groei je als vriendinnen uit elkaar. Natuurlijk is dit niet leuk, maar het is niet anders. Laat haar dus gaan en kijk niet meer achterom. Je komt snel genoeg weer nieuwe vriendinnetjes tegen.