Ik weet niet meer wat ik moet doen. De laatste tijd gaat echt alles mis. Mijn twee konijntjes zijn overleden, mijn hondje gaat bijna dood en ik heb vaak ruzie met mijn stiefvader en stiefmoeder.

Mijn vader gaat waarschijnlijk vreemd met een andere vrouw omdat hij mijn stiefmoeder ook niet echt mag (ze zijn wel getrouwd, maar gewoon veel te vroeg). Met mijn moeder en mijn vader heb ik niet echt een band, dus ik durf hun niet te vertellen dat ik me helemaal niet goed voel. Mijn vrienden steunen mij wel, maar hebben er zo langzamerhand ook genoeg van dat ik mezelf niet meer ben. Ik ben namelijk een erg vrolijk meisje, maar de laatste tijd ben ik alleen maar boos en verdrietig. Ik wil A. en T. wel bedanken dat ze me zo goed helpen en steunen. Mijn mentor weet wel dat ik me niet zo goed voel en helpt mij ook. Ik ben zelfs een keer flauw gevallen omdat ik me zo slecht voel. Ook ben ik heel vaak misselijk en ben ik heel erg moe omdat ik bijna niet slaap. Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen? Ik wil zo echt niet verder! Een hopeloos meisje

Soms lijkt het wel alsof nare dingen altijd tegelijkertijd gebeuren en vaak kun je daar ook niets aan doen. Dat je konijntjes dood zijn en je hondje ook bijna doodgaat is heel verdrietig, maar daar kun je niets aan veranderen. De andere dingen die jij noemt, zijn problemen waar jij zelf wel iets aan kunt doen. Het is al heel goed dat je erover praat met je vrienden en met je mentor, maar zij kunnen jouw problemen niet voor jou oplossen. Om de situatie thuis te verbeteren, zul je ook met je ouders moeten praten. Zij zijn namelijk de mensen die ervoor kunnen zorgen dat jij minder ruzie hebt met je stiefouders, je minder zorgen maakt over de relaties van je ouders en dus ook dat je je beter gaat voelen. Ga daarom praten met de mensen die echt van je houden en die je kunnen helpen. Je zult zien dat je problemen dan het snelst verdwijnen.