Hoe ontstaat een erectie eigenlijk? En hoe voelt dat voor een jongen? Ben jij ook zo benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Alles wat je moet weten over erecties vind je hier…

Wat is het?

Wanneer er bloed naar de penis van de jongen toestroomt, wordt het groter en harder. Dit wordt een erectie, stijve of boner genoemd.

Hoe lang is de gemiddelde erectie?

In Nederland is de gemiddelde stijve penis 15,87 centimeter. De gemiddelde duur is 30 tot 45 minuten.

Wat is een groeier of bloeier?

Misschien heb je hier wel eens van gehoord. Boys kunnen een groeier of een bloeier hebben. Een groeier is een penis die vaak niet zo groot is in slappe stand, maar wel een stuk groter wordt als het stijf wordt. Een bloeier is normaal gesproken best groot, maar groeit niet zoveel in een erectie. Het kan dus goed zijn dat een boy met een kleine, slappe penis wél een grote erectie heeft!

Hoe voelt een erectie voor een jongen?

De meeste boys beschrijven het als een fijn gevoel, waarbij hij zich heel bewust is van zijn penis. En het ligt er natuurlijk ook maar net aan of zijn stijve gepland is of niet…

Hoe ontstaan erecties?

Vaak krijgt een jongen een stijve als hij fysiek of mentaal wordt gestimuleerd. Dit houdt in dat hij bijvoorbeeld iets ziet waardoor hij opgewonden raakt. Of hij denkt aan iets seksueels… Maar het kan ook heel goed dat zijn erectie zonder enige reden ontstaat! Wist jij dat?

Hoe zit dat dan?

Wanneer boys net in de puberteit zitten, is het lastig om hun erecties in bedwang te houden. De hormonen gieren door hun lijf en zelfs het allerkleinste dingetje kan een stijve penis veroorzaken. Zelfs de wind die op een bepaalde manier waait! Wanneer jongens ouder worden kunnen ze hier veel beter controle over uitoefenen en herkennen wanneer zij een erectie gaan krijgen. Maar nog steeds kan het zijn dat ze er eentje krijgen zonder reden.

Wat is morning wood?

In hun slaap krijgen jongens (onbewust) gemiddeld vijf keer een erectie. Het komt vaak voor dat de erectie er nog is als zij wakker worden. Dit wordt ook wel ‘morning wood’ genoemd.

Een jongen krijgt een stijve als ik met hem zoen. Betekent dit dat hij me leuk vindt?

Elke boy is anders. Soms kan zoenen ervoor zorgen dat hij opgewonden raakt, waardoor hij een stijve krijgt. Dit kan inderdaad betekenen dat hij je leuk vindt, maar het kan ook dat het zoenen zelf hem gewoon stimuleert. De beste manier om erachter te komen? Vraag het hem!

Moet een jongen altijd klaarkomen om van zijn stijve af te kunnen komen?

Nee, dat hoeft niet. Soms krijgen boys ook een erectie wanneer ze helemaal niet seksueel opgewonden zijn. Vaak zal de stijve dan vanzelf weer weggaan en hebben de meeste jongens trucjes om dit te versnellen. Wist jij dit al over piemels?

Wat zijn blauwe ballen?

Wanneer boys seksueel opgewonden zijn en niet kunnen klaarkomen, kan dit een pijnlijk gevoel in zijn ballen veroorzaken. Dit worden ook wel blauwe ballen genoemd. Maar laat een boy je nooit dwingen verder te gaan dan je eigenlijk zou willen, omdat hij hiermee zit! Bovendien is het meer een irritant gevoel, dan dat het echt pijn doet. Niets om je schuldig over te voelen!