Wist je dat 89% van de girls masturbeert? Het is dus helemaal niet raar als je dit doet! Zelfbevrediging is gezond, lekker én je leert je lichaam beter kennen. Alles wat je moet weten over masturberen vind je hier!

 

 

 

 

Wat is masturberen precies?
Als je jezelf bevredigt met bijvoorbeeld je vingers, wordt dat masturberen genoemd. Je kunt je clitoris bijvoorbeeld strelen en zo een orgasme krijgen. Niets is verkeerd en je kunt zelf experimenteren en ontdekken wat je fijn vindt.

Cijfertjes…
Girls masturberen gemiddeld zes keer per week, waarvan 60% ook echt een hoogtepunt meemaakt. Gemiddeld zijn meisjes 13,9 jaar oud als ze ermee beginnen. Maar als jij jonger of ouder bent, is dat helemaal niet erg! Je moet het pas doen als je er behoefte aan hebt. Neem de tijd om je lichaam te ontdekken en uit te vinden wat jij lekker vindt. Niet meteen een orgasme krijgen is ook niets om je zorgen over te maken, dat komt echt nog wel!

Dildo en vibrator
Naast je vingers, kun je jezelf ook bevredigen met een seksspeeltje, zoals een dildo of vibrator. Een dildo heeft meestal een beetje de vorm van een penis, terwijl een vibrator er heel anders uit kan zien. Een vibrator beweegt, trilt en heeft soms een extra ‘tentakel’ waar de clitoris en/of anus mee gestimuleerd kan worden. Een dildo heeft dit niet.

Hoe moet ik een dildo of vibrator gebruiken?
Een dildo gebruik je eigenlijk op dezelfde manier als een penis. Je kunt hem in en uit je vagina bewegen, terwijl je zelf je clitoris streelt. Als je een vibrator gebruikt, kun je het in je vagina doen of tegen je clitoris houden. Gebruik niet het seksspeeltje van iemand anders, want dat is niet hygiënisch. Dus ook niet stiekem de vibrator of dildo uit het kastje van je moeder pakken!

Ben ik ontmaagd als ik een vibrator of dildo gebruik?
Nee, je bent pas ontmaagd als je seks hebt gehad met een jongen en zijn penis in jouw vagina is gekomen.

Ik fantaseer dat ik met een meisje vrij, ben ik dan lesbisch?
Iedereen heeft eigen fantasieën, dus ook over seks. Als jij fantaseert over een meisje, zegt dat niet meteen dat je lesbisch bent. Ook niet als je er opgewonden van raakt. Schaam je je ervoor? No worries! Niemand die in jouw hoofd kan kijken, dus geniet er gewoon van!

Als ik masturbeer, voel ik me schuldig. Wat moet ik hiermee?
Veel meiden voelen zich schuldig als ze zichzelf vingeren. Tegenover hun ouders bijvoorbeeld. Maar waarom eigenlijk? Je ouders hebben er toch niks mee te maken? Probeer die schuldgevoelens dus van je af te zetten, want je hebt er niks aan. Masturberen is heel gezond om te doen, omdat je zo goed kunt ontdekken wat je wel of niet lekker vindt. Niks mis mee!

Nog wat voordelen van zelfbevrediging:
– Het helpt je te ontspannen…
– Je kunt er goed door slapen.
– Het helpt je jezelf te leren kennen en uit te vinden wat jij lekker vindt. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor een potentiële sekspartner. Want als jij niet weet wat je lekker vindt, hoe kan een ander dat dan wel weten?

Lekker blijven genieten dus!

Lees ook: Alles over… down under