Hoe zou het zijn om in de toekomst te kijken? Of om wonden te genezen met je handen? Het klinkt allemaal een beetje onwerkelijk, maar er zijn echt mensen die zeggen dat ze dat kunnen! In de nieuwe Girlz! kun je het verhaal van Melissa lezen. Zij kan geesten zien en met ze praten. Heftig! Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar spiritualiteit? Lees dan snel verder.

Er zijn heel veel verschillende vormen van spiritualiteit, van yoga tot voodoo. Wij hebben voor jou de bekendste vormen op een rijtje gezet:

Geesten
Geesten, bestaan ze nou wel of toch niet? Er zijn mensen (zoals Melissa) die zeggen dat ze spoken zien en met ze kunnen praten. Ze zien de gedaante van een overleden persoon alleen dan veel lichter, alsof je door die persoon heen kunt kijken. Andere mensen zien helemaal niks, maar voelen wel dat er iets aanwezig is.

Energiebanen
Volgens de Chinese geneeskunde bestaat je lichaam niet alleen uit botten, spieren, organen, vet en water maar ook uit energiebanen (meridianen) die door je hele lijf lopen. Als er in jouw energiebanen knopen of verstoppingen ontstaan, kun je daar fysiek en emotioneel last van hebben. Er zijn verschillende manieren om dit te verhelpen. De bekendste hiervan is acupunctuur, waarbij naalden in je lichaam worden gestoken.

Aura’s
Ook een aura is een (voor de meesten) onzichtbaar energieveld. Mensen die zeggen dat ze aura’s kunnen zien, zien een mengsel van kleuren rond het lichaam. Deze kleuren zeggen iets over deze persoon. Wat je karakter is of hoe je je voelt. Als iemand bijvoorbeeld somber of verdrietig is, zijn de kleuren donker. Sommige mensen zeggen ook dat ze ziektes kunnen opsporen door aura’s te bestuderen.

Genezen
Dat je kunt genezen door medicijnen, veel rust en natuurlijke wondermiddeltjes wisten we al.
Maar wist je ook dat sommige mensen zeggen dat ze met alleen hun handen (ook wel reiki genoemd) ziektes, spierpijn of andere kwaaltje kunnen genezen? De reikimeester geeft universele levensenergie door, waardoor het lichaam zichzelf kan genezen. Ook edelstenen schijnen een helende werking te hebben. Deze worden op bepaalde energieplekken van het lichaam (zogeheten chakra’s) gelegd.

Helderziend
Als je helderziend bent, kun je beelden van gebeurtenissen zien die op een heel andere plek of moment plaatsvinden. Vaak kunnen deze mensen ook gedachtes en gevoelens van andere mensen zien.