In de nieuwste GIRLZ vertelt Demi (17) over haar paranormale gave. Cool! Zo legt ze bijvoorbeeld tarotkaarten om de toekomst te voorspellen… Benieuwd hoe dit precies werkt? Check hier alles wat je moet weten over tarotkaarten!

Wat zijn het?
Met behulp van tarotkaarten kun je meer over jezelf te weten komen. Je kunt de tarotkaarten gebruiken als je inzicht wilt in bepaalde dingen, zoals love issues, school of je eigen ontwikkeling. Door het trekken van de kaarten kom je erachter wat er zich allemaal onbewust bij jou afspeelt.Β 

Het kaartspel
Tarotkaarten zijn te vergelijken met het gewone kaartspel, hoewel er ook een paar duidelijke verschillen zijn. Het spel bevat in totaal zo’n 78 kaarten en bestaat uit de grote en kleine arcana.

Kleine arcana
Het spel bestaat ten eerste uit 56 kaarten met vier verschillende kleuren. Deze zijn genummerd van 1 tot 10, gevolgd door de hofkaarten schildknaap, ridder, koningin en koning. Het spel heeft geen harten, klaveren, schoppen en ruiten, maar staven, bekers, zwaarden en pentagrammen. Deze kaarten worden de kleine arcana genoemd.

Grote arcana
Het tarotspel bevat ook nog 22 beeldkaarten en deze hebben elk hun eigen nummer, op de Dwaas na. Het zijn kaarten met symbolische afbeeldingen en deze worden de grote arcana genoemd.

Met welke tarotset moet je beginnen?
Er zijn superveel verschillende tarotspellen, maar de meeste mensen beginnen met het Rider Waite tarotspel. Hier zijn ook veel boeken over te vinden en dat kan handig zijn om het spel goed onder de knie te krijgen. Later kan je altijd nog overstappen naar een ander spel.

Berekening van je geboortekaarten
Je kunt heel easy je geboortekaart van het tarotspel uitrekenen. Je berekent het als volgt: stel je bent geboren op 20 juni 2000. Juni is maand 6. Je telt vervolgens het getal van de dag, de maand en het jaar bij elkaar op. 20+6+2000=2026. Nu tel je de individuele getallen bij elkaar op: 2+0+2+6= 10 is jouw geboortekaart! Je checkt deze nu in de grote arcana reeks. De kaart laat het thema zien wat jij heel belangrijk vindt in het leven. Cool!

Tarotkaarten leggen
Er zijn veel verschillende soorten tarotleggingen. Dit zijn de meest bekende legpatronen:

Dagkaart
Om de kaarten goed te leren kennen, kun je beginnen met elke dag een kaart te trekken. Trek uit het deck een kaart. Deze kaart is niet een voorspelling van die dag, maar het zegt iets over wat er zou kunnen gebeuren, waar je rekening mee moet houden of waar je voor op moet passen.

Drielegging
Kies drie willekeurige kaarten. De eerste kaart vertelt iets over je verleden/ochtend, de tweede over het heden/middag en de derde kaart over de toekomst/avond.

Het Keltisch kruis
De meest populaire legging is het Keltisch kruis. Bedenk een (open) vraag die je beantwoord wilt hebben. Trek tien willekeurige kaarten en leg ze neer zoals het onderstaande plaatje.

Dit is waar de kaarten voor staan:
Positie 1: de situatie
Positie 2: invloed op de situatie
Positie 3: hoe de situatie is ontstaan
Positie 4: wat er in het verleden is gebeurd
Positie 5: wat er nu speelt
Positie 6: wat er in de toekomst gaat gebeuren
Positie 7: hoe je jezelf ervaart
Positie 8: invloed van de omgeving
Positie 9: wat je hoop en angst zijn
Positie 10: de uitkomst

Oefening baart kunst
Hoe vaker je tarotkaarten legt, hoe beter je ze leert te begrijpen en hoe beter je ze kunt gebruiken om inzicht te krijgen in jezelf en anderen… Veel oefenen dus!

Lees ook: Ontwikkel je zesde zintuig!