Uit een Australische studie blijkt dat de meerderheid van de meiden meer opgewonden raakt van voorspel dan van seks zelf. Wil je meer weten over voorspel? Hier vind je alles wat je moet weten!

Wat is voorspel?
Voorspel is alles wat voor de ‘echte’ daad gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan zoenen, strelen, voelen, likken, zuigen enzovoort. Vaak doe je dit in stapjes en ga je vanzelf steeds een beetje verder.

Het belang van voorspel
Voor jongens is een erectie genoeg om over te gaan tot de real thing, maar wij girls hebben vaak meer tijd nodig om ready te zijn. Voorspel is belangrijk om vochtig genoeg te zijn voor het moment dat hij met zijn penis bij jou naar binnen komt. Ook kan het helpen je te ontspannen. Als dit niet gebeurt kan seks onplezierig worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Wat valt er allemaal onder?
Het verschilt per persoon waar je van in de stemming komt, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan strelen, zoenen, vingeren, aftrekken of iemand met je tong bevredigen. En vergeet niet: doe het alleen als je zelf wilt, niet voor een ander!

Kroelen
Tongzoenen, elkaar aanraken en strelen: ze horen allemaal bij voorspel. Ga bijvoorbeeld met je hand door zijn haar of voel voorzichtig onder zijn shirt. Luister naar je gevoel en doe wat jij fijn vindt.

Stimulatie met de hand: aftrekken en vingeren
Als je wat verder wilt gaan, kun je zachtjes zijn penis aanraken. Aftrekken is het met de hand bevredigen van een boy. Je beweegt je hand op en neer over zijn eikel, naar beneden en weer terug. Je kunt afwisselen in tempo, maar vergeet ook zijn testikels (ballen) niet! Je kunt dit net zolang doen totdat hij klaarkomt. Vingeren is het met de hand stimuleren van de vagina. De clitoris kan worden aangeraakt, maar de jongen kan ook zijn vingers in en uit de vagina bewegen.

Orale seks: pijpen en beffen
Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je je tong en mond gebruiken tijdens het stimuleren. Pijpen is een jongen met je mond bevredigen. Je kunt dit doen door zijn penis helemaal in je mond nemen of rondjes met je tong om zijn eikel te draaien. Ook kun je zachtjes zuigen of likken langs de gehele lengte van de penis. Beffen is het oraal bevredigen van een meisje met je tong.

Genieten staat op #1
Misschien gaan de dingen niet meteen zoals je zou willen, maar dit is heel normaal. Neem de tijd om rustig uit te vinden wat jullie allebei lekker vinden. Het hoeft echt niet meteen perfect. Genieten is het allerbelangrijkste!

Tips voor voorspel
– Pak wat massageolie en geef elkaar een massage. Dit werkt ontspannend en lustopwekkend!
– Speel een spelletje. Gebruik bijvoorbeeld kaarten of een dobbelsteen en geef elkaar opdrachten.
– Douche met elkaar. Zo kun je elkaar aanraken, zoenen, inzepen…
– Heb plezier! Lach als het niet allemaal gaat zoals je van tevoren had gepland, want het hoeft echt niet zo perfect te gaan!