Iedereen heeft een leraar die er superleuk uitziet en waar elk meisje het over heeft. Wat nou als jij een crush hebt op die leuke leraar? Je weet dat het nooit iets kan worden, dus hoe moet je ermee omgaan?

Accepteer het
Verliefd worden op iemand overkomt iedereen. Het kan iemand van je eigen leeftijd zijn, je leuke hockeytrainer of je favo celeb. Een crush hebben op iemand is niet erg en je hoeft je er zeker niet voor te schamen!

Vertel het niet tegen iedereen
Als we verliefd zijn willen we dat het liefst van de daken schreeuwen. Dat kun je beter met deze crush niet doen. Er hoeft maar één iemand iets door te vertellen en de hele school weet van jouw feelings voor de leraar.

Niet flirten!
Concentreer je in de les en ga niet met de leraar flirten. Sommige opmerkingen lijken in jouw ogen misschien onschuldig, maar een leraar of andere leerling ziet dat heel anders. Gewone gespreken kunnen altijd, maar hou het daar ook bij.

Niet alleen met hem zijn
Probeer niet alleen met hem te zijn. Helemaal als hij ook met jou flirt. Als hij vraagt of je één-op-één hulples wil, doe dat dan niet. Als je alleen met hem bent, is het nog verleidelijker om iets te doen. Hem verleiden is niet oké en andersom ook niet! Neem meer afstand.

Wees realistisch
Het wordt lastig als je gevoelens steeds sterker worden. Dan is het belangrijk dat je realistisch blijft. Kan het ooit iets worden? Onthoud ook dat als er iets tussen jullie gebeurt, je leraar grote problemen kan krijgen. Hij kan zijn baan kwijtraken.

Krijg geen obsessie
Laat deze verliefdheid niet je leven overnemen. Het is fijn om soms te dagdromen over je crush, maar hou het daarbij. Als je echt gevoelens voor hem krijgt en nergens anders meer aan kunt denken, moet je echt proberen hem te vergeten.

Zoek iemand van jouw leeftijd
Wat vind je zo leuk aan je leraar? Is het omdat hij heel grappig en lief is, of gaat het om zijn looks? Wat het ook is, probeer die eigenschappen te vinden in iemand van jouw leeftijd. Een nieuwe crush helpt je ook over je oude heen te komen.