Alles is koek en ei. Je hebt het reuze gezellig met je vriendinnen. Maar dan, van de één op de andere dag, zien ze je niet meer staan. Wat nu?

Oeps! Je hebt geroddeld over Anna’s geheime verliefdheid op de broer van Rachel. Het nieuwtje is als een lopend vuurtje door de hele school gegaan en Anna is woest! Of misschien wilde jij 10 Things I Hate About You kijken terwijl je vriendinnen Notting Hill voor de drie miljoenste keer wilden zien. Jij hebt de hots voor Joshua Jackson, terwijl zij toch meer voor Leonardo DiCaprio gaan… Misschien vinden ze dat jij altijd doordramt om jouw zin te krijgen. Of erger, je hebt geen flauw idee waarom je vriendinnen je buiten sluiten. Gisteren waren jullie nog superclose en nu zijn jullie vreemden voor elkaar.

Verstoten
Je wereld staat op z’n kop. Je vriendinnen negeren je totaal of zijn juist heel gemeen. Als je echt geen idee hebt waarom ze dit doen, dan zit er maar één ding op: vraag ze wat er is. Bel je beste vriendin op of ga naar haar toe. Misschien heeft iemand over jou geroddeld en kun je de zaak rechtzetten. Als je beste vriendin bijvoorbeeld heeft gehoord dat haar vriend vreemdgaat en jij ervan afwist, kan ze heel boos zijn dat jij niets hebt gezegd. Jij wist echter van niets. Als je haar dat uitlegt, dan realiseert ze waarschijnlijk dat ze het nieuws van een onbetrouwbare roddeltante heeft gehoord. Zou je niet hebben gebeld, dan had je nog steeds geen flauw idee wat er aan de hand was.

Verknald?
Als je wél weet wat er aan de hand is, dan zul je heel erg je best moeten doen om het weer goed te maken. Je hebt het nu eenmaal verknald en wie zijn billen brandt… Laat je vriendinnen weten dat je spijt hebt van wat je hebt gedaan en dat je begrijpt dat ze boos zijn. Geef ze vervolgens een beetje ruimte om af te koelen. Met een beetje geluk loopt het allemaal met een sisser af. Iedereen maakt toch wel eens fouten?

Time to move on…
Het misverstand is de wereld uit, je hebt je oprechte excuses aangeboden en toch blijven je vriendinnen je buitensluiten of negeren… Misschien is het dan tijd om jullie vriendschap eens onder de loep te nemen. Ook al zijn het je enige vriendinnen, er zijn meer meiden op de wereld. Als zij zo raar tegen jou blijven doen, zijn zij jou waarschijnlijk helemaal niet waard! Hoe moeilijk het ook kan zijn om je vriendinnen te verliezen, beschouw het als een kans om nieuwe meisjes te leren kennen.

Terug?
Als je eenmaal nieuwe vriendinnen hebt gemaakt, kunnen je oude vriendinnen besluiten om je weer terug te willen. Misschien missen ze je of zijn ze jaloers op je nieuwe vriendinnen. Wat de reden ook is, jij alleen kunt beslissen of je wel of niet weer met hen bevriend wilt zijn. Doe het rustig aan. Het kan geweldig voelen dat ze je weer zien staan, maar bedenk ook dat je weet hoe het is om gedumpt te worden. Hoe zouden je nieuwe vriendinnen het vinden als je hen in de kou laat staan nadat zij je warmtevol hebben opgevangen? Bedenk dus goed wat je doet om niemand te kwetsen.