funny girl spontaner worden vriendschap kerstvakantie

Gastblogger: ‘Als mijn bestie buikpijn had, kreeg ik dat ook’

Elke week schrijft een van ons een de GIRLZ-gastbloggers een leuke, ontroerende of grappige blog. Dit keer schrijft een van onze gastbloggers een blog over vriendschap. 

Vriendschap is voor mij: er altijd zijn voor de ander, alles tegen elkaar kunnen zeggen en geen ruzie.

Angsstoornis

Ik heb de afgelopen jaren zo veel nieuwe mensen leren kennen waar ik goed mee kan, maar helaas ook mensen die ik nu amper meer spreek.  En dat is best moeilijk, omdat ik heel veel waarde hecht aan hen. Ik heb een angststoornis en sinds dat ik dat heb gezegd en heb aangegeven hen deze tijd niet te kunnen zien, hoor ik niet zoveel meer van een aantal ‘vrienden’. Gelukkig zijn er ook echte vrienden die mij gewoon blijven appen. Het is lastig dat ik een angststoornis heb, maar je echte vrienden leer je zo wel kennen! Als ik nieuwe mensen leer kennen, is het heel frustrerend dat ik hen niet in real life kan spreken, maar als zij willen wachten tot ik ze weer kan zien, zijn ze tenminste wel real met me.

Besties

Vanaf dat ik op de middelbare school zit, heb ik een vriendin waar ik tot een jaar geleden bijna geen dag zonder ben geweest. We waren altijd samen: op school en na school. Wij hebben nog nooit ruzie gehad in die vijf jaar dat we bevriend waren, oprecht nooit. Soms dachten mensen die ons net leerden kennen zelfs dat we zusjes of tweeling waren, haha. We lijken verder niet echt op elkaar, maar door dat hebben we dat weleens voor de grap gezegd tegen mensen, en dat geloofden ze dan ook! We waren altijd samen en als zij ergens last van had, zoals hoofdpijn of buikpijn, dan had ik dat ook. En andersom ook. Niet zo handig, hihi. We voelen elkaar altijd goed. Door mijn angststoornis kan ik haar niet meer zo vaak zien als eerst, maar ik hoop dat we snel weer kunnen afspreken. Vriendschappen zijn zo belangrijk in het leven!

Beeld: 123RF

Lees meer: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind jij het moeilijk om vrienden te maken?

Gerelateerde artikelen