Ik trek me heel veel aan van andermans mening. Ik durf niet met los haar naar school of nieuwe coole kleding te kopen omdat dan een paar populaire kinderen dat tegen iedereen gaan zeggen en me belachelijk gaan maken.

Iedereen zegt dat ik gewoon moet dragen wat ik wil, maar mijn vriendinnen denken hier net zo over als ik. Ik trek het niet meer. Ik dacht: als ik naar de middelbare school ga, dan kan ik me veranderen, maar daar ben ik nu ook bang voor. Help me!

Als je naar de middelbare school gaat, is dat inderdaad een goed moment om je uiterlijk te veranderen. Maar ook daar lopen waarschijnlijk kinderen van je oude school rond en daardoor voel je je misschien net zo onzeker als nu. Waarschijnlijk zijn ze net zo onzeker als jij, maar verbergen ze dat door heel hard commentaar te leveren op anderen. Denk daar maar aan als je iets nieuws koopt of aantrekt. Trek je niet teveel aan van andermans mening. Of je nou nu nieuwe kleren koopt, of straks op de middelbare school: het gaat erom dat je de kleren koopt waarin jij je goed voelt. Dan maakt het niet uit wat anderen zeggen. Jij bent blij en daar gaat het om. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: