Help! Jij gaat niet op vakantie, maar je friends wel. Dat wordt een saaie zomer… Echt niet! Jij hoeft heus niet op reis om fun te hebben. Er zijn genoeg leuke dingen te doen om je thuis te vermaken. Wij noemen er een paar.

Creatief met je kamer
Je vindt je kamer er niet meer zo leuk uitzien. Maar je bent het hele jaar door met andere dingen bezig geweest en hebt dus nog niet echt tijd gehad om je kamer te pimpen. De vakantie is daar een ideaal moment voor en eigenlijk hoeft het helemaal niet veel tijd en moeite te kosten. Met en paar leuke nieuwe kussentjes op je bed en een verfje over je kast kom je al een heel eind! Wil je nog meer tips? Lees ook: Kamer make-over voor weinig.

Begin een blog
Ben jij helemaal gek van make-up? Of weet jij alles van smartphones? Deel je kennis met andere meiden via een blog! Dat is supermakkelijk via websites als Blogspot.nl Maak er een mooie website van, bedenk een paar interessante onderwerpen en schrijven maar! Weet je niet waar je over moet schrijven? Doe inspiratie op door andere blogs te bekijken!

(Vrijwilligers)werk
Het is natuurlijk leuk om iets voor jezelf te doen deze vakantie, maar het is nog leuker om anderen ook een beetje te helpen! Klop eens aan bij een bejaardentehuis. Daar zoeken ze vaak mensen om bij eenzame bewoners op bezoek te gaan. Ben je gek op dieren? Dat kan natuurlijk ook, er zijn veel asiels die juist in de zomer een boel dieren binnenkrijgen. Kijk eens of je daar iets kunt doen! Je kunt natuurlijk ook een betaald zomerbaantje zoeken. Lees ook: Wat voor werk mag jij doen?

Make-uppen
Jij hebt vast bergen make-up thuis liggen. Maar meestal maak je jezelf toch iedere dag op dezelfde maner op. Probeer eens een nieuwe look. Op YouTube zijn veel tutorials te vinden. Bijvoorbeeld hoe je de make-up uit je favo film of van je favo celeb kunt namaken. Check eens de site van Nikkietutorials of Miss Lipgloss.

Fotograferen
Altijd al model willen zijn? Organiseer een fotoshoot samen met je zusje of buurmeisje! Style elkaar met items uit jouw kast en maak de mooiste foto’s van elkaar. De tuin is hiervoor bijvoorbeeld een leuk decor. Geen zusje of buurmeisje in de buurt? Dan kun je er ook zelf op uit trekken om leuke foto’s te maken in de buurt. Bedenk een thema (bijvoorbeeld mooi versierde fietsen of leuke hondjes) en ga op pad. Lees ook: fotograferen met je smartphone.

Marathon
Alle afleveringen van je favo serie heb je vast al eens gezien. Maar dat maakt niet uit, want het is niet voor niets je favo serie! Bij slecht weer houd je gezellig een marathon van je favoriete films of series. Popcorn en cola erbij en je bent er helemaal klaar voor!

Keukenprinses
Wordt het niet echt tof weer in Nederland deze zomer? Blijf dan lekker thuis en ga iets in de keuken doen! Bak lekkere koekjes of maak eens eten klaar voor je ouders! Ben jij niet zo’n keukenprinses? Je moeder kan je vast helpen om een echte 5-sterrenmaaltijd op tafel te krijgen. Lees ook: supersnelle avondmaaltijden.